Сьогодні відбулась прес-конференція в.о. начальника Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області Антоніни Ратушної щодо стану оформлення та видачі біометричних паспортів.

Посадовиця розповіла, що впродовж 8-ми місяців поточного року підрозділи Міграційної служби області прийняли понад 62 600 громадян для оформлення закордонних паспортів та понад 20 500 громадян з оформлення ІД-паспортів. Ця цифра вдвічі більша порівняно з минулим роком.

В свою чергу, громадянами сплачено податків при оформленні паспортних документів до місцевих бюджетів Вінниччини понад 28 мільйонів грн., а це на 22 млн. 597 тисяч більше ніж за аналогічний період минулого року.

Коментуючи інформацію, яка надана Державною Міграційною службою України щодо стану з оформлення закордонних паспортів Антоніна Ратушна зазначила: «Виготовлення біометричних закордонних паспортів затримують через те, що державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» не встигає виготовити бланки документів. Державне підприємство не встигає персоналізувати усі документи, які оформляються у підрозділах Міграційної служби та ЦНАПах. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти у червні-серпні, який не відповідає ані статистиці виїзду за кордон, ані статистиці оформлення паспортів за минулі роки».

Міграційна служба радить вінничанамне бронювати квитки за кордон до отримання паспортів

За словами Антоніни Ратушної, якщо порівнювати період 2017 року з аналогічним періодом 2016-го року, то попит виріс більше, ніж удвічі. Міграційна служба попереджає людей про затримку виготовлення паспортів, і не радить бронювати квитки та житло до отримання документів.

Якщо хтось не встигає отримати паспорт і вже має квитки та броні на житло, то можна написати про це на електронну адресу ДМС України [email protected] та надіслати копію квитків. Тоді Міграційна служба передасть цю інформацію поліграфкомбінату для пришвидшення друку. Але тут гарантії ніхто дати не може, тому навряд чи це може бути інструкцією з використання.

«Це питання не в компетенції Міграційної служби. Ми робимо все вчасно, нам немає чого вже прискорювати. Ми відправляємо дані на поліграфкомбінат «Україна», завчасно і зараз, власне, проблема на стадії виробництва. Ця ситуація є тимчасовою, ми очікуємо, що після зниження попиту на закордонні паспорти до нормального рівня строки видачі також повернуться до планової кількості робочих днів», - додала Антоніна Ратушна.

Окрім того, людей, які оформлювали біометричний закордонний паспорт у ДП «Документ», також попереджали про затримку видачі документів.

Водночас в УДМС зазначають, що кожного дня українці оформлюють близько 20 тис. закордонних паспортів.



Переглядів: 2384
Поширень: 0