За повідомленням Вінницької міської ради, з першого травня 2010 року вінничанам, які оформили державну субсидію, буде призначена муніципальна пільга по абонентській платі тарифу за теплопостачання, яка звільняє городян з низьким рівнем доходів від сплати постійної частини двоставкового тарифу за опалення. Обов’язковою умовою надання цієї пільги є відсутність заборгованості по сплаті за житлово-комунальні послуги або наявність договору реструктуризації заборгованості.

Наприкінці минулого року виконком Вінницької міської ради прийняв рішення «Про встановлення муніципальної пільги по абонентській платі тарифу за опалення». Це дало можливість запровадити додаткові гарантії щодо соціального захисту мешканців Вінниці, які мають невисокий рівень доходів.

Упродовж минулого року за призначенням державної субсидії до Головного управління праці і соціального захисту населення звернулось понад 12 тисяч вінницьких сімей. Порівняно з 2008 роком їх кількість зменшилась майже на півтори тисячі. Начальник Головного управління праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради Тетяна Ставицька повідомила, що звернень поменшало через збільшення розміру пенсій та соціальної допомоги.

Протягом останнього року у Вінниці значно спростилась процедура оформлення субсидій. Спільно з ПП «Комп’ютер – дім» опрацьована програма та структура електронних файлів для автоматизованого вводу необхідних даних. Завдяки цьому громадяни економлять свій час для оформлення документів. Їм не потрібно звертатись до паспортних столів та до підприємств-надавачів комунальних послуг, щоб зібрати додаткові довідки про нараховані суми за житлово-комунальні послуги.

Начальник Головного управління праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради Тетяна Ставицька звертає увагу вінничан на те, що не варто відмовлятися від державної субсидії, якщо її розмір виявиться невеликим. «У разі підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги автоматично збільшується і розмір призначених житлових субсидій на оплату цих послуг, - говорить Тетяна Ставицька. – Крім того, субсидія є безповоротною і її отримання не пов’язане зі зміною форми власності житла».

Для довідки:

З питаннями, пов’язаними із оформленням житлової субсидії, а також для призначення муніципальної пільги мешканцям м. Вінниці необхідно звернутися до управління праці і соціального захисту населення за місцем проживання:

  • в Ленінському районі №1 (Центр) – вул. І. Бевза,36 (тел. 61-84-06)
  • в Ленінському районі №2 (Вишенька) – вул. Космонавтів, 30 (тел. 51-13-63);
  • в Замостянському районі – вул. 50-річчя Перемоги, 7 (тел. 27-04-11);
  • в Староміському районі – вул. Островського, 85 (тел. 27-83-31)


Переглядів: 4904
Поширень: 0