Уніч з 29 на 30 жовтня у зв’язку з погіршенням погодних умов у Вінниці сильні пориви вітру повалили 9 дерев та обірвали 10 ліній міських ​​електромереж. Комунальні підприємства «Вінницязеленбуд» та «Вінницькі міські електромережі» вже другу добу працюють в посиленому режимі. Наслідки негоди у Вінниці ліквідовують п’ять бригад міських комунальних служб.

«З неділі на понеділок були сильні пориви вітру до 25м/с. Про погіршення погодних умов нам повідомив гідрометцентр у п’ятницю. Відповідно, ми це попередження передали у структурні підрозділи і практично були готові до погіршення погодних умовах. Починаючи з вечора, 29 жовтня, і на ранок понеділка 30 жовтня ми маємо 10 обривів повітряних ліній міських електромереж, а також 9 повалених дерев. Вночі, на вул. Винниченка 2, Мічуріна 32, Данила Галицького 36 повалені дерева були прибрані силами ДСНС. Решту прибираються силами КП «Вінницязеленбуду» та «Міські електромережі». В деяких місцях є труднощі із прибиранням повалених дерев, адже водії паркують свої автомобілі біля повалених дерев. Тому також працюють патрульні поліцейські, аби можна було прибрати припарковані автомобілі», - повідомив заступник начальника відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Іван Курпель.

За інформацією Укргідрометцентр, 30 жовтня очікуються складні погодні умови. У зв’язку із цим варто пам’ятати наступне: краще утриматись від поїздки на власному автотранспорті по дорогах; за можливості не ходити поблизу старих дерев і будівель, стовпів ліній електропередачі і зв’язку; остерігатись предметів, які може підняти у повітря потужний порив вітру.

У випадках ураження людей внаслідок дії стихії, виникнення пожеж, руйнуванні будівель, споруд тощо, необхідно сповістить державну службу з надзвичайних ситуацій за телефонам №112 або 101, або на телефон відділу «Цілодобова варта» 15-60.



Переглядів: 3128
Поширень: 0