Згідно «Правил благоустрою м. Вінниці» мешканці приватного сектору зобов\'язані прибирати тротуари, прибудинкові території, впорядковувати зелені зони на відстані 10 метрів від домоволодіння. Справжні господарі з настанням тепла вже розпочали це робити. В той же час дехто став порушувати інші правила - про заборону спалювання сміття та листя.

Наприкінці минулого року, коли люди розпочали збирати опале листя, голови квартальних комітетів поінформували усіх мешканців приватного сектору про заборону спалювання листя на території міста. Ще з минулої осені працівники підприємства «ЕкоВін» зобов\'язались його вивозити разом із твердими побутовими відходами. На початку весни проблема повторюється - мешканці знову палять сміття. На території приватного сектору вже розпочали працювати представники інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом Вінниці. За такі порушення вони мають право накласти штраф у розмірі від 340 до 1360 грн.

Ще одне порушення правил благоустрою, яке часто зустрічається у приватному секторі, - складування за межами приватних територій будівельних матеріалів: відсіву, піску, щебеню, цегли, дров тощо. Такі випадки також відслідковують працівники інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста.

Окрім цього, мешканці приватного сектору не повинні забувати й про укладання договору щодо вивезення твердих побутових відходів та вчасно сплачувати за цю послугу і зберігати квитанцію, яка є доказом проплат. Якщо ж мешканці не сплачують за вивезення відходів - голови квартальних комітетів мають право не видавати їм різні довідки.


Переглядів: 10250
Поширень: 0