Опалювальний сезон добігає кінця, а розрахунки за газ – найнижчі за останніх декілька років – 51%. Усьому виною конфліктна ситуація, що виникла навколо двох постачальників: ВАТ «Вінницягаз» та ДП «Нафтогазмережі», - вважає заступник голови облдержадміністрації Василь Жердецький. Про це, зокрема, він розповів на традиційній понеділковій прес-конференції.

Якщо із енергетиками рівень розрахунків складає 100%, то із газовиками усе набагато складніше.

З 1 квітня усі платежі за газ прийматиме ВАТ «Вінницягаз», саме вони отримали ліцензію на обслуговування мереж на 5 років та ліміти на блакитне паливо.

За словами Василя Жердецького, теплопостачальні організації області мають до наступного опалювального сезону погасити всі борги перед газовиками.

Не проста ситуація і в шляховиків. Їм держава уже заборгувала 22 млн грн. А дороги після зими потрібно ремонтувати по всіх напрямках.

Обласні бюджетні заклади продовжать переводити на альтернативні види палива, навіть програму придумали «Антигаз». А що стосується капітальних видатків, то до прийняття держбюджету про якісь конкретні цифри говорити не доводиться.


Переглядів: 3724
Поширень: 0