За ухвалення відповідного законопроекту №5364 у другому читанні з поправками проголосувало 237 народних депутатів.

Проект передбачає внесення змін, які полягають у створенні законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом введення фото- і відеофіксації правопорушень.

Також пропонується ввести адмінвідповідальність особи, на яку зареєстровано транспортний засіб, за окремі порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, зокрема, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, які не мають такого права.

Зокрема, передбачені штрафи за несплату вартості послуг з користування послугами платного паркування в двадцатикратному розмірі від вартості однієї години паркування.

Відповідно до закону, постанову про накладення штрафу за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), може виноситися без участі особи, яку притягають до адміністративної відповідальності.

В такому разі постанову про штраф надсилатимуть рекомендованим листом на поштову адресу, вказану при реєстрації автомобіля, і вважатимуть врученою через три дні. При цьому, в разі повернення листа, постанову також вважатимуть врученою, що введено для перешкоджання ухилення від штрафів. Власник авто зможе перевірити ці дані через інтернет.

Низка нововведень також передбачена для власників авто з єврономером. Так, штрафувати за зафіксовані в автоматичному режимі порушення на такому автомобілі будуть особу, яка ввезла транспортний засіб на територію України. Постанову про штраф водіям таких автомобілів з іноземним громадянством вручатиме Держприкордонслужба.



Переглядів: 2234
Поширень: 0