Наказом Мінистерства палива та енергетики України від 13. 04. 2010 року № 141/1 поставлено крапку у затягнувшомуся конфлікті між ВАТ «Вінницягаз» та ДП «Нафтогазмережі», який розпочався ще у грудні 2009 року. Цим наказом діяльність ДП «Нафтогазмережі» припиняється. Таким чином, ВАТ «Вінницягаз» є єдиним легітивним ліцензіатом на теріторії м. Вінниці та Вінницької області».

За словами заступника голови облдержадміністрації, поки ВАТ «Вінницягаз» та ДП «Нафтогазмережі» вирішували між собою суперечку, хто з них являється правовим постачальником газу у область, вінничани вирішили просто не платити за блакитне паливо.

А тому протягом останніх місяців в області склався найнижчий показник сплати населенням за спожитий газ за останні роки. Люди не знали, кому платити, і в результаті, деякі не заплатили за газ нікому. Були й такі хто за грудень 2009 – березень 2010 року заплатив за спожите блакитне паливо ВАТ «Вінницягаз», хоча за газ, спожитий з грудня по березень – треба було платити у ДП «Нафтогазмережі», а починаючи з першого квітня – у ВАТ». Василь Жердецький відмітив, що якщо населення заплатило і має квитанції на руках – відповідно люди страждати не повинні, і два газові підприємства мають просто вирішити питання на рівні діалогу між собою.

Конфліктна ситуація та судове протистояння, яке тягнулося більше ніж півроку завершилося по суті 11 березня – коли ВАТ «Вінницягаз» отримало від НКРЕ нову ліцензію на постачання та транспортування газу в області до 2015 року.

«ВАТ «Вінницягаз» – єдиний постачальник природного газу за регульованим тарифом в Вінницькій області. Обсяги газу, використані споживачами області у квітні 2010 року, будуть протранспортовані та закриті через ВАТ «Вінницягаз» - зазначив голова правління ВАТ «Вінницягаз» Ігор Марчак.

Щодо подальшої долі «Нафтогазмережі», то, за його словами - підприємство буде реорганізовано, можливо отримає ліцензію на продаж газу промисловим підприємствам області, а питання його працівників вже вирішене – всі хто перейшов з ВАТ «Вінницягаз» - зможуть повернутися на підприємство. На цьому наголосив Ігор Марчак.

Що ж до ситуації з розрахунками за спожитий газ, то борг населення перед ВАТ «Вінницягаз» становить 58 млн. грн.

Василь Жердецький також розповів про завершення опалювального сезону на Вінниччині. «За 12 років це був найхолодніший опалювальний сезон, тому ми використали на 12 % більше газу від попередніх років. Проте всі тепло- та газопостачальні підприємства спрацювали нормально та на належному рівні забезпечили температурний режим» - зазначив заступник голови облдержадміністрації.


Переглядів: 4619
Поширень: 0