ВІННИЦЬКИЙ РВ ГУМВС
16 ЧЕРВНЯ О 08:20 ГОД. НА АВТОДОРОЗІ БАРСЬКЕ ШОСЕ В РАЙОНІ С. БЕРЕЗІНО ВОДІЙ АВТОБУСА "ЛАЗ 6099", 1965 Р.Н., ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ, ЖИТЕЛЬ М.ВІННИЦІ, СКОЇВ НАЇЗД НА ПІШОХОДА, 1940 Р.Н., ПЕНСІОНЕРА, ЖИТЕЛЯ М.ВІННИЦІ. ВНАСЛІДОК ДТП ОСТАННІЙ ОТРИМАВ ТІЛЕСНІ УШКОДЖЕННЯ ТА ГОСПІТАЛІЗОВАНИЙ В ЦРЛ. 

СТАРОМІСЬКИЙ РВ МУ
16 ЧЕРВНЯ О 19-10 ГОД РУХАЮЧИСЬ ПО ВУЛ. А. ІВАНОВА В НАПРЯМКУ КІНЦЕВОЇ ЗУПИНКИ МАРШРУТНОГО ТАКСІ ВОДІЙ АВТОМОБІЛЯ «МІЦУБІСІ ЛАНСЕР» , 1976 Р.Н., СКОЇЛА НАЇЗД НА ВЕЛОСИПЕДИСТА, 1995 Р.Н., УЧНЯ 9-Б КЛАСУ ЗОШ № 2. ВНАСЛІДОК ДТП ХЛОПЕЦЬ ОТРИМАВ ТІЛЕСНІ УШКОДЖЕННЯ ТА ГОСПІТАЛІЗОВАНИЙ У ХІРУРГІЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ № 2 ВОДКЛ. 

ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РВ ГУМВС
16 ЧЕРВНЯ О 11.45 ГОД.НА АВТОДОРОЗІ "ВАПНЯРКА-КРИЖОПІЛЬ" В С.ВИСОКЕ, ВОДІЙ АВТОМОБІЛЯ "НІСАН-АЛЬМЕРА" , 1980 Р.Н., ЖИТЕЛЬ М.ВІННИЦЯ СКОЇВ НАЇЗД НА ПІШОХОДА , 2000 Р.Н., ЖИТЕЛЯ СМТ.ВАПНЯРКА. ВНАСЛІДОК ДТП ОСТАННІЙ ОТРИМАВ ТІЛЕСНІ УШКОДЖЕННЯ ТА ГОСПІТАЛОЗОВАНИЙ В КРИЖОПІЛЬСЬКУ ЦРЛ.

ТЕПЛИЦЬКИЙ РВ ГУМВС
16 ЧЕРВНЯ ПІД ЧАС НЕСЕННЯ СЛУЖБИ ПРАЦІВНИКАМИ ДАІ РВ В СМТ.ТЕПЛИК БУВ ЗУПИНЕНИЙ АВТОМОБІЛЬ "КАМАЗ" ПІД КЕРУВАННЯМ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМЦЯ, 1958 Р.Н., ЖИТЕЛЯ СМТ.ТЕПЛИК, ЯКИЙ НЕЗАКОННО ПЕРЕВОЗИВ МЕТАЛОБРУХТ БІЛЯ 4 ТОНН, БЕЗ ВІДПОВІДНИХ ДОКУМЕНТІВ. АВТОМОБІЛЬ ЗНАХОДИТЬСЯ НА АРЕШТ МАЙДАНЧИКУ. ПРОВОДИТЬСЯ ПЕРЕВІРКА. 

НЕМИРІВСЬКИЙ РВ ГУМВС
16 ЧЕРВНЯ ПІД ЧАС НЕСЕННЯ СЛУЖБИ СПІВРОБІТНИКАМИ ІДПС В СМТ. БРАЦЛАВ НА ПРИСАДИБНІЙ ДІЛЯНЦІ БУЛО ВИЯВЛЕНО ТА ВИЛУЧЕНО 22 РОСЛИНИ КОНОПЛІ , ЯКА НАЛЕЖИТЬ ПЕНСІОНЕРЦІ, 1945 Р.Н.,. ВИЛУЧЕНЕ НАПРАВЛЕНО НА ДОСЛІДЖЕННЯ В НДЕКЦ ПРИ ГУМВС.

ЛЕНІНСЬКИЙ РВ МУ
17 ЧЕРВНЯ ПІД ЧАС НЕСЕННЯ СЛУЖБИ ПРАЦІВНИКАМИ ІДПС ПО ВУЛ. І.БОГУНА 186 БУЛО ЗУПИНЕННО АВТОМОБІЛЬ "ВАЗ 1118", ПІД КЕРУВАННЯМ ВІННИЧАНИНА, 1987 Р.Н., У ЯКОГО ПІД ЧАС ОГЛЯДУ ДАНОГО АВТОМОБІЛЯ ВИЯВЛЕНО ТА ВИЛУЧЕНО НІЖ З ЯВНИМИ ОЗНАКАМИ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ. ВИЛУЧЕНЕ НАПРАВЛЕНО НА ДОСЛІДЖЕННЯ В НДЕКЦ ПРИ ГУМВС.

КАЛИНІВСЬКИЙ РВ ГУМВС
16 ЧЕРВНЯ СПІВРОБІТНИКАМИ ВРЕР ПІД ЧАС ОГЛЯДУ АВТОМОБІЛЯ "ВАЗ 2108" , ЯКИЙ НАЛЕЖИТЬ ЖИТЕЛЮ С. УЛАДІВЬКЕ, 1968 р.н. БУЛО ВИЯВЛЕНО ,ЩО НОМЕРОНЕСУЩА ДЕТАЛЬ КОЖУХА ПЕРЕДНЬОЇ ОПОРНОЇ ЧАШКИ ПРАВОЇ ПІДВІСКИ, ВВАРЕНА КУСТАРНИМ СПОСОБОМ. ПРОВОДИТЬСЯ ПЕРЕВІРКА. 

ЗАМОСТЯНСЬКИЙ РВ МУ
16 ЧЕРВНЯ О 11.42 ГОД. В РВ З ЗАЯВОЮ ЗВЕРНУВСЯ ПЕНСІОНЕР, 1951 Р.Н, ПРО ТЕ , ЩО В ПЕРІОД ЧАСУ З 2 ГОД. ПО 6 ГОД. 16 .06.2010 РОКУ, З ЙОГО АВТОМОБІЛЯ "ВАЗ 2107", ЯКИЙ ЗНАХОДИВСЯ БІЛЯ БУДИНКУ №46 , ПО ВУЛ.ШИРШОВА, СКОЄНА КРАДІЖКА ДВОХ КОЛІС «NEKS». ПО ДАНОМУ ФАКТУ ПОРУШЕНО К/С ЗА ОЗНАКАМИ ЗЛОЧИНУ, ПЕРЕДБАЧЕНОГО СТ. 185 КК УКРАЇНИ.

16 ЧЕРВНЯ О 16.57 ГОД. В РВ З ЗАЯВОЮ ЗВЕРНУВСЯ МЕНЕДЖЕР ПП «ПРОБУД» , 1987 Р.Н., ПРО ТЕ , ЩО В ПЕРІОД ЧАСУ З 15.30 ДО 16.00 ГОД. 16.06.2010 РОКУ, З ЙОГО АВТОМОБІЛЯ "ФОРД СІЄСТА", ЯКИЙ ЗНАХОДИВСЯ ПО ВУЛ. ЛИПОВЕЦЬКІЙ 1, БІЛЯ МАГАЗИНУ «РУСЛАНА» , ШЛЯХОМ ВІЛЬНОГО ДОСТУПУ, СКОЄНА КРАДІЖКА ГРОШЕЙ В СУМІ 7 000 ГРН. ПО ДАНОМУ ФАКТУ ПОРУШЕНО К/С ОЗНАКАМИ ЗЛОЧИНУ, ПЕРЕДБАЧЕНОГО СТ. 185 КК УКРАЇНИ. 

ХМІЛЬНИКСЬКИЙ РВ ГУМВС
16 ЧЕРВНЯ О 9 ГОД. В РВ З ЗАЯВОЮ ЗВЕРНУВСЯ ЖИТЕЛЬ М.ХМІЛЬНИК ПРИ ТЕ, 1985 Р.Н., ЩО В НІЧ НА 11.06.2010 РОКУ, З ТЕРИТОРІЇ САНАТОРІЯ ЦВКС "ХМІЛЬНИК" , ШЛЯХОМ ВІЛЬНОГО ДОСТУПУ, СКОЄНА КРАДІЖКА ЙОГО СКУТЕРА "ХОНДА ДІО". ПО ДАНОМУ ФАКТУ ПОРУШЕНО К/С ЗА ОЗНАКАМИ ЗЛОЧИНУ, ПЕРЕДБАЧЕНОГО СТ.. 185 КК УКРАЇНИ.

Не станьте жертвою автомобільних викрадачів!

На жаль, багато хто із власників автомобілів, своїм легковажним ставленням до системи захисту, провокує зловмисника на скоєння злочину. І лише коли, як мовиться, грім гряне - власник автомобіля згадує: скільки разів у нього була можливість встановити сигналізацію, скільки разів виникала дилема, залишити машину біля під\'їзду або на автостоянці, яка охороняється? Як завжди наше «може пронесе» підносить неприємні сюрпризи.

Викрадення автомобіля можна попередити, якщо застосовувати елементарні правила безпеки. В першу чергу радимо автолюбителям бути уважними. Особливо коли сідаєте в своє авто в темний час доби, знаходячись у малолюдному незнайомому районі. Не зайвим буде оглядітися по сторонах, чи немає поблизу підозрілих персонажів. Такі запобіжні засоби можуть допомогти уникнути нападу з метою відкритого заволодіння транспортним засобом.

При «таємному» викраденні ключовим чинником є умови стоянки автомобіля. Украй рідко до міліції надходять повідомлення про угони машин із стоянок закритого типу, розташованих біля людних місць. Навіть притому, що зазвичай як охоронець виступає всього одна людина, а адміністрація стоянки за збереження автомобіля відповідальності не несе, викрадачів відлякує присутність сторонніх - потенційних свідків.

Також допоможе устаткування автомобіля спеціальними пристроями. Блокиратор кермового колеса або коробки передач швидко не знімеш, тому займатися ними викрадачам немає сенсу. Втрата часу збільшує вірогідність бути поміченим випадковими перехожими. Отже автомобілі з такими пристроями навіть «кваліфіковані» злочинці прагнуть не чіпати.

Власникам автомобілів варто пам\'ятати: викрадають практично всі моделі автомобілів як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Викрадають навіть «Запоріжці». Технічні прийоми викрадачів найрізноманітніші: використовуються як механічні пристосування для розтину салону і згортання замків запалення, так і високотехнологічне електронне обладнання, призначене для сканування імпульсів охоронних комплексів, встановлених на автомобілях.

Ще один спосіб – попередня крадіжка ключів у автовласників і подальше їх використання при викраденні. «Прошерстити» по кишенях і сумочках громадян, які відвідують продовольчі ринки, торгівельно-будівельні центри і магазини – досить часта практика викрадачів. Машину вкрадуть прямо із стоянки доки ви у блаженному невіданні віддаєтеся покупкам. Тому, в місцях масового скупчення людей ключі й документи на автомашину завжди ховайте у важкодоступні місця.

Не залишайте автомобіль із працюючим двигуном. Після посадки в машину і під час руху необхідно блокувати дверні замки. Обов\'язково перед відкриттям дверей під час посадки та висадки оглядатися по сторонах, звертаючи увагу на підозрілих осіб, що знаходяться поблизу.

Займаючись самостійним продажем машини, наприклад, через оголошення в газеті або в Інтернеті, не слід залишати покупця одного в автомашині, навіть на короткий проміжок часу. Краще демонструвати автомобіль за участю помічника, що знаходиться на задньому сидінні й не покидає його. І тим паче не погоджуйтеся на зустріч в безлюдних місцях, беріть з собою когось із знайомих.

Якщо ви бачите з вікна, як біля вашої машини «крутяться» підозрілі особи, не виходьте до них самі, оскільки це може виявитися прийомом з метою нападу і заволодіння ключами від авто. У таких випадках необхідно викликати співробітників міліції.

Шановні автовласники! Пам\'ятайте, виконання елементарних правил безпеки, збереже вам ваше авто і позбавить від неприємних сюрпризів:

  • не залишайте автомобіль з відкритими вікнами і кинутими на сидінні особистими речами – це діє як, приманка;
  • залишаючи автомобіль навіть на короткий проміжок часу, не нехтуйте системою захисту;
  • не розповідайте нікому, як діє ваша система захисту автомобіля;
  • залишайте автомобіль, по можливості в полі свого зору;
  • ніколи не залишайте ключі в замку запалення;
  • ніколи не тримайте запасний комплект ключів в машині;
  • виходячи з машини, перевірте, чи всі вікна і двері щільно закриті;
  • не відходьте від автомобіля, якщо працює двигун;
  • не залишайте автомобіль на ніч у темних і нелюдних місцях;
  • не довіряйте свій автомобіль незнайомим або випадковим людям;
  • застрахуйте свій автомобіль.

Сподіваємося, що наші поради вбережуть вас від неприємностей.


Переглядів: 3877
Поширень: 0