Приводом став шквал звернень до правоохоронних органів з приводу нічних гулянок, феєрверків та збільшення кількості кримінальних розборок напідпитку поблизу ресторанів. За словами головного санітарного лікаря Олександра Сорочана вдень максимальний шумовий поріг у приміщенні не повинен перевищувати 55 децибел, а вночі з 21-ї до 8-ї ранку — 45 децибел. Від сьогодні слідкувати пза дотриманням норм будуть правоохоронні органи.

Тож якщо вдасться піймати на гарячому сусіда, який порушує шумовий бар’єр, у робочий для спеціалістів санстанції час, то скаргу з відповідною довідкою можна подати в міліцію. Перший раз порушника тиші можуть оштрафувати на суму від 225 до 510 гривень. Якщо протягом року сусід вдруге попався, розмір штрафу зросте до 850 гривень, а обладнання, яке створює звуковий дискомфорт, конфіскують. У випадку, коли порушник є суб’єктом підприємницької діяльності – штраф може зрости до 7,5 тис грн.

Як повідомив заст нач управління УМВС в м. Вінниці Юрій Куций – салюти та феєрверки мають право запускати лише три фірми в місті, тож від гучних святкувань доведеться відмовлятись на користь безпеки.


Переглядів: 3078
Поширень: 0