Площа ярмарку займатиме 6,2 га, створено його безпосередньо для сільгоспвиробників, передає креспондент УКРІНФОРМу з посиланням на головне управління агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації.

За інформацією організаторів, працюватиме ярмарок усі дні з 7:00 до 19:00, окрім понеділка.

"На появу таких ярмарків давно очікували фермери, які наразі не мають можливості збувати продукти (в першу чергу овочі та фрукти) безпосередньо споживачам, без участі посередників. Адже відомо, що закупівельні ціни, які вони пропонують селянам, не завжди покривають витрати на вирощування продукту. В такій ситуації виробник не отримує належного прибутку від безпосереднього споживача, а останній переплачує. Різниця осідає у посередників. Фактично, продукція продається на роздрібних ринках дорого, і вона недоступна для малозабезпеченого споживача", - наголосили в ОДА.

Організатори очікують, що на ярмарку мають скластися ціни, які задовольнятимуть як виробників, так і споживачів. Вінницькі підприємці також сподіваються, що вдала реалізація цього проекту зможе стати орієнтиром для створення національної мережі оптових ринків і дасть змогу регулювати розподіл дефіцитних і надлишкових товарів між регіонами, рівномірно розподіляючи товари за оптимальною вартістю.


Переглядів: 6863
Поширень: 0