20-21 липня медіа та громадськість активно обговорювали питання щодо продовження терміну прийому документів абітурієнтів в рамках вступної кампанії 2010.

Крім того, 21 липня на засіданні Кабінету міністрів України Прем\'єр Микола Азаров озвучив вимогу до міністра освіти та науки Дмитра Табачника впорядкувати проблеми з чергами біля ВНЗ та продовжити терміни прийому заяв.

22 липня на офіційному сайті МОН з\'явилася інформація про те, що прийом документів триватиме до 5 серпня. Втім, замість Наказу, який має вищу юридичну силу, зазначена інформація була підкріплена ЛИСТОМ до органів виконавчої влади, що мають у підпорядкування ВНЗ, МОН, АР Крим, управлінь освіти та науки Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівників ВНЗ.

Тож, жодних юридичних наслідків ЛИСТ не має, адже, Умови прийому та Накази МОН чітко визначають строки вступної кампанії. Умови прийому та всі зміни до них затверджені Міністерством юстиції України. Лист - документ, який має рекомендаційний характер.

Тож, Громадянська мережа ОПОРА закликає міністра Дмитра Табачника не вводити в оману абітурієнтів і або підготувати Наказ, який затвердить обов\'язковість виконання запропонованих змін, або повідомити публічно, що ректори продовжуватимуть терміни прийому документів на власний розсуд.
 


Переглядів: 5421
Поширень: 0