28 вересня у Вінницькій мерії відбулась нарада під головуванням начальника управління споживчого ринку та послуг Сергія Кудлаєнка. Участь у ній взяли представники адміністрацій ринків, які працюють на території міста. На зібранні мова йшла про забезпечення безкоштовними місцями на ринках людей, які хочуть продати свої фрукти та овочі, вирощені власноруч, а також про приведення до належного санітарного стану територій ринків.

На початку наради Сергій Кудлаєнко зазначив, що на деяких ринках досі існує проблема із місцями для людей, які хочуть реалізувати власно вирощену продукцію. Перша - це те, що не всі знають, що на ринках є безкоштовні місця. По-друге, на деяких ринках (попри домовленість щодо безоплатної торгівлі для сільгоспвиробників, яка діє з минулого року) із дачників вимагають квитанцію ринкового збору. Сергій Кудлаєнко неодноразово збирав наради на цю тему, але не всі керівники ринків виконують домовленості. Тому цього разу питання виконання цих вимог ставиться досить жорстко. «Ви повинні створити належні умови щодо забезпечення цивілізованих та належних умов торгівлі, - звернувся він до представників адміністрацій ринків міста Сергій Кудлаєнко. - У разі необхідності, слід виділити додаткові місця для сільгоспвиробників, пофарбувати прилавки іншим кольором, аби люди, які торгують продукцією із власної городини, знали, що ці місця відведені саме для них».

Начальник управління споживчого ринку та послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко також повідомив, це питання з наступного тижня буде контролюватись з допомогою прямого телефонного зв\'язку. На базі управління споживчого ринку та послуг буде створено власну «Гарячу лінію». З понеділка по п\'ятницю з 9:00 до 18:00 з питань, пов\'язаних із торгівлею на ринках, а також із скаргами та пропозиціями можна буде телефонувати за номером 35-17-66.

Усі недоліки, які були виявлені під час перевірок працівниками внутрішніх органів, міської СЕС та управління споживчого ринку та послуг, адміністраціям ринків запропоновано ліквідувати у тижневий термін. Крім того, для продавців ринків має бути створений відповідний фірмовий одяг, на якому буде вказана інформація про продавця та про власника торгового місця (що на сьогоднішній день є нормою законодавства).


Переглядів: 4576
Поширень: 0