З 25 жовтня у Вінниці розпочне працювати довідково-консультаційна лінія з медичних питань. Цілодобова багатоканальна лінія відкрита  на базі оператора стаціонарного зв’язку ТОВ фірми «Радіо». У телефонному режимі вінничани зможуть безкоштовно отримати інформацію про перші необхідні кроки щодо надання допомоги при травмах та нещасних випадках, отруєннях, інфекційних та алергічних захворюваннях ще до приїзду лікаря або швидкої допомоги. Все це можливо отримати слідуючи інструкціям оператора, який пропонує вибрати підпункти консультації з того чи іншого питання. Такий спосіб інформування схожий на практику операторів мобільного зв\'язку, яка знайома вже переважній більшості громадян. За такою ж схемою працюватиме і довідково-консультаційна лінія з медичних питань.

Отримати відповіді на запитання, яку першу допомогу потрібно надати у різних ситуаціях можна зателефонувавши за номером 50-00-03. Така попередня інформація може стати у нагоді до приїзду швидкої допомоги, якщо хтось із близьких отруївся, або ж трапився нещасний випадок чи отримано травму. Саме така допомога, до приїзду лікарів, нерідко може врятувати життя людині або ж знизити ступінь каліцтва у разі нещасного випадку та пом\'якшити ускладнення від хвороби.

Такий спосіб надання медичних консультацій було створено за ініціативи управління охорони здоров\'я Вінницької міської ради та при підтримці міського голови Володимира Гройсмана. За допомогою телефонної консультації, вінничани зможуть також залишати свої повідомлення та контактні телефони для того, аби фахівці з управління охорони здоров\'я міської ради мали змогу у разі необхідності зв\'язатися із ними.

Для городян, які бажають залишити скаргу чи пропозицію щодо покращення організації роботи медичних закладів Вінниці, діє громадська телефонна приймальня управління охорони здоров\'я. Крім фахівців з управління та самого абонента, до зв\'язку одночасно можна буде долучати і головних лікарів вінницьких медичних закладів. За словами начальника управління охорони здоров\'я Тамари Васильчук такий телефонний зв\'язок відбуватимуться в режимі конференції. «До телефонної розмови зможуть одночасно підключатися по декілька абонентів, - говорить Тамара Васильчук. - В разі необхідності, на телефонні дзвінки вінничан разом із працівниками управління будуть відповідати різні фахівці із медичних закладів міста. Це допоможе підвищити якість надання послуг у медичних закладах, а також виявити та усунути проблемні питання у сфері медичного обслуговування».

Телефонувати на громадську телефонну приймальню можна щопонеділка з 17:00 до 18:00 за телефоном 50-02-03. З 25 жовтня, з вінничанами спілкуватиметься начальник управління охорони здоров\'я Вінницької міської ради Тамара Васильчук. Далі, згідно графіку кожного понеділка у зазначений час на лінії чергуватимуть відповідно терапевт Світлана Стефанкова, педіатр Людмила Саєнко, акушер-гінеколог Олександр Хвостик та хірург Валерій Надольський.


Переглядів: 5077
Поширень: 0