Наступної неділі, 31 жовтня, в Україні відбудуться чергові вибори до місцевих органів влади. Для того, аби кожен вінничанин мав змогу безперешкодно здійснити своє волевиявлення, варто вже сьогодні перевіряти себе у попередніх списках виборців, що знаходяться на дільницях. Таким чином, можна не лише переконатись, що людина є у списках, а й перевірити особисті дані, аби не було помилок у прізвищі, імені чи по-батькові.

Згідно законодавства України, кожен виборець має право звернутися до дільничної виборчої комісії, або ж безпосередньо до органів Державного реєстру, із заявою щодо уточнення попереднього списку виборців. Зокрема, подати заяву про включення або ж виключення із списку особисто себе чи інших осіб.

Також слід перевірити у списках наявність відповідної позначки для тих людей, які у силу постійної нездатності пересуватись самостійно мають право голосувати у своїй оселі. Це потрібно зробити для того, аби у день виборів, 31 жовтня, представники ДВК змогли забезпечити волевиявлення таких вінничан, приїхавши до них дому.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради у Ленінському районі Анатолій Синявський нагадує виборцям, що заяви до дільничної виборчої комісії необхідно подати не пізніше, ніж за три дні до дня голосування. «При цьому, слід враховувати, що органи ведення Державного реєстру виборців формують уточнений список виборців в електронному вигляді 26 жовтня, - говорить Анатолій Синявський. - Тому усі наступні заяви вінничанам слід відносити в індивідуальному порядку до дільничних виборчих комісій, адже, якщо заява подана до 28 жовтня включно, дільнична комісія має право на внесення змін до роздрукованого списку виборців вручну».

Після 28 жовтня зміни вноситимуться лише на виконання відповідного рішення суду.


Переглядів: 4123
Поширень: 0