Унаслідок зміни погодних умов на території більшості областей країни спостерігаються сильні тумани, дощі, в окремих регіонах - мокрий сніг.

Все це значно ускладнює умови для руху транспортних засобів та може спричинити виникнення аварійних ситуацій і навіть скоєння дорожньо-транспортних пригод.

Ураховуючи, що за прогнозами Гідрометцентру України такі погодні умови збережуться протягом декількох днів, з метою запобігання скоєнню ДТП, загибелі та травмуванню учасників дорожнього руху Департаментом ДАІ направлено на місця вказівку щодо проведення відповідної роз\'яснювальної роботи серед учасників дорожнього руху.

Департамент Державтоінспекції МВС України звертається до учасників дорожнього руху з проханням бути максимально уважними та обережними. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

За таких складних умов руху враховуйте також і стан проїзної частини. Мокра, брудна та слизька дорога, опале листя - це ті чинники, котрі збільшують гальмівний шлях транспортного засобу в кілька разів. Радимо також замінити автомобільну гуму на зимову.


Переглядів: 2992
Поширень: 0