Таке рішення прийняло керівництво Департаменту ДАІ МВС, на думку якого це допоможе об’ктивно оцінити ситуацію та покарати винних. Можливо, у такій спосіб і правоохоронці, і водії почнуть більше поважати один одного, адже, зняте відео обов’язково покажуть по телевізору і розмістять в мережі Інтернет.

На території Вінницької області перші дні роботи з відеокамерою вже дали свій результат. Рівень культури і законослухняності деяких учасників дорожнього руху вразив своєю словотворчістю та винахідливістю.

Вінницькі співробітники ДАІ озброїлися відеокамерамиНа автодорозі Львів-Кіровоград-Знам’янка, в селі Радянське Літинського району, екіпаж ДПС зупинив автомобіль «БМВ-520», водій якого рухався зі швидкістю 119 км за годину. Перевищення швидкості інспекторами було зафіксовано спецприладом «Беркут», про що й було складено адміністративний протокол. Проте водій ніяк з цим не міг погодитися. Не захотів він і свідків слухати, мовляв до одного місця йому вся та доказова база. Усі слова озвучені порушником – суцільна неетична лайка. Камеру, на яку відбувалася зйомка, пообіцяв розбити. Довелося «красномовця» доставити до Літинського районного суду, де вся доказова база була прийнята до уваги і, навіть, зухвалість водія. Герой отримав штраф по максимуму, як і передбачає стаття 122 ч. 3 КУпАП – 680 гривень за перевищення швидкості більше як на 50 кілометрів.

У власника автомобіля «ВАЗ-21099» «красномовність» зайшла ще далі, та так далеко, що все завершилося практичним показом частини тіла, які люди зазвичай ховають у штанах. Знову ж таки все розпочалося з порушення Правил дорожнього руху водієм «дев’ятки», який грубо порушив правила рядності неподалік села Дяківці Літинського району. Інспектори ДПС зупинили і склали адміністративний протокол та постанову. Правопорушення водій визнав і підписав документ, але власник автомобіля, що перебував у якості пасажира, вирішив заявити про себе, озвучивши протест нецензурною лайкою і демонстрацією дітородного органу. Все це і відзняли правоохоронці на відео. Нестриманого чоловіка доставили до районного відділу міліції, де і було складено протокол за статтею 185 КУпАП – злісна непокора працівникам міліції і, як наслідок, перебування під вартою в КПЗ. Наступної доби Літинський районний суд виніс пом’якшуючий вирок – дві доби обмеження волі, щоб не позбавити громадянина права прийняти участь у виборах. Тож бунтівник вже завтра поїде додому на Київщину.


Переглядів: 4616
Поширень: 0