За словами начальника дозвільної системи УГБ УМВС України у Вінницькій області Ігоря Ковалика, на сьогодні затримано 9 осіб, які порушуючи правила торгівлі піротехнічними засобами, реалізовували без відповідних дозвільних документів несертифіковану продукцію.

У передсвяткові дні у підприємців-порушників вилучено понад 1000 одиниць феєрверків та різноманітних піротехнічних засобів. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротІгор Ковалик - начальник дозвільної системи УГБ УМВС України у Вінницькій областіехнічних засобів (ст.195-6 КУпАП) – накладення штрафу від 450 до 1700 гривень з конфіскацією зазначених товарів.

На сьогоднішній день 34 підприємці мають змогу офіційно займатися продажем піротехнічної продукції на території області, 11 з них – в місті Вінниці.

Міліція застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці, без відповідних документів і несе в собі небезпеку. Згідно чинного законодавства піротехнічні засоби мають продаватися лише у магазинах. На ринках реалізація цієї продукції категорично заборонена. На придбаному засобі обов’язково має бути інструкція, дата виготовлення та термін придатності. Дотримуйтесь цих умов, щоб уникнути на вашому святі нещасних випадків.

Аби не виникло проблем з використанням даної продукції, пам’ятайте – використовувати феєрверки можна лише до 22.00, а у новорічну ніч з 22.00 до 6.00 години ранку. За недотримання вимог використання піротехнічних засобів, працівники міліції можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство», яка тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 6362
Поширень: 0