Кількість дітей, які відвідують цей позашкільний заклад, збільшилась майже на сто учнів. Всього у палаці займається 3047 дітей.

Щороку спостерігається значне зростання зацікавленості дітей та їх батьків у результативності роботи гуртків Палацу дітей та юнацтва. Основним завданням колективу закладу є організація дозвільно-просвітницької діяльності учнівської молоді. Він працює за усіма напрямками виховної роботи відповідно до існуючих семи довгострокових освітньо-виховних програм.

Стали традиційними для вихованців закладу проведення благодійних концертів для ветеранів Великої Вітчизняної війни та для людей похилого віку, проведення пошукової роботи зі збору українського фольклору різних регіонів України, робота літературно-мистецьких салонів, проведення родинних свят «Гуртківців єднає родина». Окрім цього, гуртківцями Палацу дітей та юнацтва проведено 42 персональних виставок та презентацій авторських робіт.

В рамках пізнавально-інтелектуальної комплексної програми «Інтелектуальне віче» проводяться пізнавально-розважальні ігри для школярів. А одним із напрямків роботи зі старшокласниками є діяльність лекційно-дискусійного клубу «Бумеранг» - в основу його роботи покладено спілкування старшокласників на актуальні теми сьогодення.

Палац дітей та юнацтва є центром діяльності громадської молодіжної організації «Союз старшокласників «Лідер», яка об\'єднує голів учнівських осередків шкільного врядування. Рада організації працює над створення власного сайту. Презентації міських цільових проектів учнівського врядування займають чільне місце в масових заходах, що проходять на базі Палацу дітей та юнацтва. Вони спрямовані на вдосконалення засад учнівського врядування у загальноосвітніх навчальних закладах, демократизацію навчального процесу, формування соціального досвіду, виявлення та розвиток організаційних навичок, виховання згуртованості учнів та вболівання за спільну справу.

«Порівняльний аналіз охоплення дітей гуртковою роботою у позашкільних навчальних закладах міста (комунальних) за два роки свідчить про загальну тенденцію до зростання кількості гуртків та збільшення чисельності дітей, які їх відвідують, - розповідає начальник управління освіти Володимир Буняк. - Станом на 1 листопада 2010 року загалом у гуртках позашкільних навчальних закладів міста навчається 4271 школярів, що становить 13,48% від загальної кількості дітей».


Переглядів: 7959
Поширень: 0