запах ніг

Вони завжди були переконані, що від білих сильно і погано пахне. Представники ж білої раси не надавали цьому значення приблизно до середини ХІ століття, коли водогони стали доступними. Минуло десять століть і з ними змінилось ставлення до особистої гігієни. Нині кожен знає, що душ бажано приймати двічі на день, користуватись зубною щіткою, дезодорантами та милом. Та як з усього розмаїття обрати саме такий засіб, який би підійшов саме Вам, а точніше Вашим ногам. Адже неприємний запах лине не тільки з-під пахв, а й із ніг.

Буває так, що людина дбає про свою гігієну, користується кремами чи дезодорантами, але все рівно переживає через можливу потребу роззутися. Для початку слід розібратись, звідки ж береться запах. Піт містить воду, солі, глюкозу і кілька інших простих хімічних сполук – усі без запаху. До характерного запаху призводить існування на шкірі бактерій, нашкірне сало і омертвілі поверхневі клітини. Тому просто мити ноги щодня – недостатньо. Для комплексного догляду за ногами спеціалісти радять поєднувати три етапи: домашні процедури, направлені на усунення невеликих недоліків (щовечора мити ноги у теплій воді, робити контрастні ванночки з відварами трав, соди або морської солі); гігієнічний догляд в педікюрному кабінеті (чистка стоп, легкий масаж, зняття невеликих мозолів, придання форми нігтям), навіть, якщо ви щодня робите домашні процедури до педікюрного кабінету слід заходити бодай раз на місяць; лікувальні процедури. Ще один плюс походу до педікюрного кабінету в тому, що у разі виникнення відхилень Вас направлять до лікаря, який проведе повний огляд та призначить необхідне лікування.

Як розповів Кулиняк Ігор Михайлович, - лікар дерматолог Вінницької МП №2, - підвищена пітливість ніг зумовлена чотирма основними факторами: вроджений стан сальних і потових залоз, тобто генетично зумовлений стан; пітливість через контактні алергічні дерматити (контакт з вузьким взуттям та тканиною); через нервову систему (невроз, перенапруження, фобії та ін.), у такому випадку пацієнта направляють о невропатолога; зараження поверхневим мікозом шкіри (грибки). Діагностика хворого включає в себе три етапи: виключення грибків; корегування і лікування у лікаря та рекомендації лікаря: здоровий спосіб життя, правильний вибір взуття, використання спеціальних устілок, масаж, контрастні ванночки. Останнє може виконувати кожен в цілях профілактики, а от лікуватись самотужки не можна, тому що без допомоги спеціаліста Ви самотужки не зможете визначити причину, а отже і лікування буде неправильним і може погіршити ситуацію.

Отже, прислухаємось до порад лікаря і займемось профілактикою. Що стосується контрастних та холодних ванночок, то робити їх краще на основі природних компонентів. Наприклад, азулен та бісаболол, що є складовими ромашки, попереджають запалення, прискорюють за живлення тріщин та надають бактерицидну дію, пантенол прискорює регенерацію шкіри, мочевина пом’якшує мозолі, діє як антисептик, регулює склад шкіряної вологи, ментол охолоджує, освіжає, усуває неприємний запах. А,якщо до такої ванночки додати кілька крапель ефірного масла гірської сосни, то ефект подвоїться, адже воно теж освіжає, бореться з неприємним запахом, дезінфікує.

Щодо взуття, то воно має бути спочатку зручним, а вже потім модним. Воно не повинно стискати рухів пальців ніг, вентилюватися, мати гігроскопічні (такі, що вбирають вологу) устілки, які можна легко замінити на інші. Влітку варто носити босоніжки, а подекуди й босоніж. Взимку дуже бажано користуватись звичайним тальком для ніг, особливо коли на ногах – шкірозамінник.
Так само, в засобах профілактики, можна використовувати засоби для догляду за ногами: креми, тальки, спреї, дезодоранти, серветки та інші. При виборі таких засобів слід пам’ятати, що вони мають бути бактерицидні, протизапальні, ператолітичні (відлущувальні), фунгіцидні (протигрибковим), антиперспірантні, пом’якшуючі, дезодоруючі, а також покращувати кровообіг та знімати важкість. Креми і бальзами слід наносити на ніч, так як їм потрібно більше часу, щоб всмоктатись, а ось рідкі лосьйони, спреї та тальки – зранку. Перед нанесення обов’язково вимити ноги і насухо витерти.

Як готову продукцію для догляду за ногами, так і трав’яні збори та ефірні масла можна придбати у будь-якій аптеці міста. І хоча готової продукції достатньо і в косметичних магазинах, все ж таки краще звернутись до аптеки. У кожного виробника свої ціни на продукцію, тож все залежить від розміру Вашого гаманця.


Переглядів: 7089
Поширень: 0