На сьогоднішній день таких у Вінниці майже 80% і зроблені вони здебільшого з підручних матеріалів, а часом і з тих, які знайдені практично на смітниках. Саме тому, керуючись вимогами рішення виконкому, працівники житлово-експлуатаційних контор розпочали демонтаж таких міні-парканів.

У Вінниці огорожі, які встановлюються на прибудинкових територіях, мають відповідати визначеним вимогам. Відповідне рішення виконком міської ради прийняв наприкінці минулого року, але взимку роботи по демонтажу не проводились. З настанням тепла працівники ЖЕКів розпочали знесення огорож, які не відповідають встановленим нормам, а територію, на якій вони знаходились, приводити до належного стану. За бажанням мешканців, на їх місці можуть з’явитись охайні, не вищі 60 сантиметрів, паркани. Їх замовити і встановити може ЖЕК, розподіливши вартість між мешканцями та включивши її до квартплати. Втім, мешканці можуть самостійно облаштувати прибудинкову територію, отримавши відповідне погодження житлово-експлуатаційного підприємства або об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Відповідно до рішення виконкому, висота декоративного металічного огородження не повинна перевищувати 60 сантиметрів, орнамент може бути довільної форми, колір – сірий, зелений або синій. Огородження можуть бути і з живих насаджень, які не повинні бути нижчі за 30 сантиметрів і вищі 60-ти сантиметрів. Мешканці багатоповерхівок мають знати і те, що огородження в межах однієї прибудинкової території мають бути однаковими.

Втім, не біля усіх будинків можна встановлювати огородження. Це стосується прибудинкових територій, які межують з магістральними вулицями. Забороняється також робити паркани з сітки, металічних прутів, встановлювати конструкції над огородженням.

«Детальніше ознайомитись із рішенням виконкому, в якому прописано усі вимоги до огороджень, можна у кожному ЖЕКу. Його копія має бути розміщення на дошці оголошень, яка є в кожній житлово-експлуатаційній конторі, - розповідає директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір. – На сьогоднішній день у місті є дуже багато захаращених прибудинкових територій, де ці огородження мають вкрай занедбаний стан. Тому ЖЕКи спочатку пропонують мешканцям, які їх встановили, прибрати двір та демонтувати паркан, якщо ж люди самі не приберуть, то це зробить ЖЕК. Основна мета таких дій – привести прибудинкові території до належного стану і, якщо ми хочемо, щоб Вінниця мала чистий та охайний вигляд не тільки на магістральних вулицях, а й у дворах, то робити це ми просто зобов’язані».


Переглядів: 16248
Поширень: 0