У четвер на площу Театральну прийшло близько півсотні людей. Вони виступили “проти несправедливого вироку, який винесено Юлії Тимошенко”. Ініціатором зборів став обласний Комітет опору диктатурі і партія “Батьківщина”.

Мітингуючі оголосили, що вони проти “звинувачувального вироку” Юлії Тимошенко, який оголосив суддя. А на адресу президента Віктора Януковича та влади лунали з уст виступаючих обвинувачення. Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська зазначила, що на останнє судове засідання її не пустили.

- Коли виносився вирок Юлії Тимошенко, мене до зали не пустили, - говорила вона. - Пройшли лише акредитовані журналісти і окремі люди. Близько 800 вінничан разом зі мною були 11 жовтня у Києві біля Печерського райсуду. Вінничани поїхали, щоб підтримати демократію, але влада нас не почула. Як і не почула голосу всього цивілізованого світу.

Окрім неї перед людьми виступили голова обласної організації «Діти війни» Валентина Ратова, лідер обласного Комітету опору диктатурі Віталій Донець, голова обласної організації ВО «Свободи» Олексій Фурман, голова Вінницької незалежної профспілки “Голос народу” Віктор Малиновський.

У кількох наметах активісти зібрання роздавали листівки. А у окремих роздруківках була зібрана підбірка цитат європейських політиків з коментарями, щодо “справи Тимошенко”, які теж занепокоєні рішенням суду. Зокрема заява члена Єврокомісії з питань розширення і політики євросусідства Штефана Фюлле, Президента Європарлементу Єжи Бузек, Генерального секретаря Ради Європи Торбйорн Ягланд, прес-секретаря Міністерснтва закордонних справ Франції Бернар Валеро...


Переглядів: 4511
Поширень: 0