У понеділок, 20 лютого член партії «Фронт Змін», народний депутат України, секретар комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Роман Ткач у рамках робочого візиту на Вінниччину зустрічався із представниками засобів масової інформації та аграріями області.

В ході візиту Роман Ткач представив позицію партії щодо земельної реформи, яку планує провести влада. Висловив своє бачення щодо політичної та економічної ситуації в країні. Вислухав та обговорив з фермерами кроки, які необхідно зробити для покращення стану сільського господарства в Україні. Самі ж представники сільськогосподарських підприємств та приватні підприємці, які працюють на землі вголос заявляли – землю продавати не можна в жодному випадку! Присутні на зустрічі із народним обранцем передали йому ряд пропозицій та прохань, які б на їхню думку, могли б змінити ситуацію, яка склалася навколо «земельних питань».

«Питання реформування ринку землі є одним з найбільш тривалих в історії України. Воно розпочалося в 1990 році і триває до тепер», – говорить народний депутат. «Станом на сьогодні земельну реформу просто на просто забалакали і заполітизували».

Роман Ткач вважає, що введення ринку землі з 1 січня 2013 року, про що говорить сьогоднішня влада, є завчасним і потребує відтермінування. «Спочатку слід провести повну інвентаризацію сільськогосподарських угідь, а вже потім вирішувати за скільки і кому їх продавати. Проте на першому етапі право купувати землю повинна мати лише фізична особа громадянин України, щоб уникнути ситуації коли на нашій землі будуть хазяйнувати іноземці», - наголошує депутат.



Переглядів: 3789
Поширень: 0