Цьогоріч на кожен округ щонайменше з десяток «обіцяльників». Як виборцю не розгубитись і обрати кандидата, який хоч трохи уявляє собі, що таке робота народного депутата і що він реально зможе зробити для тих, хто йому довірив своє представництво у ВРУ? На ці та багато інших запитань дасть відповідь кампанія «Я хочу від виборів…!», що стартувала на Вінниччині.

- Кампанія з навчання виборців, як протистояти інформаційним маніпуляціям, стартувала по всій Україні. Попередньо, громадські лідери побували на дводенному семінарі, який у серпні провела ГО «Центр політичних студій та аналітики» за підтримки NED (National Endowment for Democracy). Керівник Центру - Віктор Таран поділився знаннями щодо проведення інформаційно-просвітницької кампанії із руйнування політичних маніпуляційних технологій. Захід відбувався в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з руйнування політичних маніпуляцій «Я хочу…», ініційованої Коаліцією виборчих ініціатив «ДЗВІН». Наша громадська організація визначена партнером проведення просвітницької роботи у Вінницькому регіоні, - розповіла керівник ГО «Філософія Серця» Юлія Грига.

Вже у вересні експерти «Філософії Серця» «озброєні» знаннями та інформаційними матеріалами побувають у трьох районах Вінниччини. На зустрічах з мешканцями, вони розповідатимуть про те, які обов’язки перед виборцями має народний депутат, а також про те, які він отримує привілеї.

-Наприклад, більшість не знає, що по завершенні своєї каденції «не працевлаштований» депутат отримає протягом року депутатську зарплату, а згодом, якщо він не зможе працевлаштуватись з якихось причин - 50% від зарплати «діючого» нардепа, а це щонайменше понад 10 000 гривень. Уявіть, яку «армію» утримують платники податків. Відтак, не слід бути пасивним на виборах, а обирати того, хто найбільш вартий нашої моральної і матеріальної довіри. Про те, як відрізнити, хто із кандидатів щирий у своїх заявах, а хто відверто бреше, а також про обов’язки народних обранців ми і будемо розповідати виборцям, - запевняє Юля Грига.

Учасники Мережі громадян-виборців об’єднались у соцмережах. Кожен створив регіональну сторінку у Facebook, VKontakte та Одноклассниках. Інтернет контролюється владою менше, ніж радіо чи телебачення, відтак, учасники груп у соцмережах сподіваються, що обмін інформацією у групах не лише сприятиме суспільно-політичній просвіті громадян-виборців, а й допоможе їм знайти відповіді на питання, які їх турбують.



Переглядів: 3739
Поширень: 0