-У вересні ми проведемо зустрічі із виборцями у місті Хмільник, Шаргород та Бершадь, щоб навчити їх «фільтрувати» кандидатів у нардепи. Ці міста були обрані не випадково – тут у нашої організації є надійні і успішні партнери – інші ГО. Вибори відбуваються раз на п’ять років і від того, хто представлятиме нас у Парламенті, чи буде ефективною команда нардепів від Вінниччини, залежить доля нашого регіону. Відтак, не слід бути пасивним на виборах, а обирати того, хто найбільш вартий нашої довіри. Про те, як відрізнити, хто із кандидатів щирий у своїх заявах, а хто відверто бреше, де політтехнологія, а де справжня інформація, а також про обов’язки народних обранців ми і будемо розповідати виборцям, - запевняє керівник кампанії на Вінниччині, голова громадської організації «Філософія Серця» Юлія Грига.

Наприклад, більшість виборців не знає, що по завершенні своєї каденції «не працевлаштований» депутат отримає протягом року депутатську зарплату, а згодом, якщо він не зможе працевлаштуватись з якихось причин - 50% від зарплати «діючого» нардепа, а це щонайменше понад 10 000 гривень. Уявіть, яку «армію» утримують платники податків! Ми делегуємо нардепу чималі моральні та матеріальні права. Отже і запитувати за його роботу маємо відповідно.

-Кампанія з навчання виборців, як протистояти інформаційним маніпуляціям, стартувала по всій Україні. Попередньо, громадські лідери побували на дводенному семінарі, який у серпні провела ГО «Центр політичних студій та аналітики» за підтримки NED (National Endowment for Democracy). Керівник Центру - Віктор Таран поділився знаннями щодо проведення інформаційно-просвітницької кампанії із руйнування політичних маніпуляційних технологій. Захід відбувався в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з руйнування політичних маніпуляцій «Я хочу…», ініційованої Коаліцією виборчих ініціатив «ДЗВІН». Наша громадська організація визначена партнером проведення просвітницької роботи у Вінницькому регіоні, - розповіла Юлія Грига.

Волонтери «Філософії Серця» також створили сторінки у Facebook, VKontakte та Одноклассниках, щоб виборці могли обмінюватись інформацією, робити висновки як проходить виборчий процес.

-Інтернет контролюється олігархами менше, ніж радіо чи телебачення, відтак, учасники наших груп у соцмережах можуть обмінюватись інформацією та знаходити відповіді на питання, які їх турбують, - переконує Ю. Грига.

Зустрічі із виборцями відбудуться:

  • 14 вересня – м. Хмільник, вулиця Леніна, 12, районна бібліотека для дорослих, читальна зала.
  • 19 вересня – м. Шаргород, площа Автовокзалу, ТПК «ДИВА»
  • 21 вересня – м. Бершадь, вулиця Радянська, 24, актова зала РДА

Сторінка на Facebook http://www.facebook.com/groups/176564722478350/



Переглядів: 3903
Поширень: 0