Приводом для такої заяви стало розповсюдження у Ладижині газети нібито від об\'єднаної опозиції, яку місцеві дітлахи вкидали у поштові скриньки. У виданні розміщено статтю, яка, за словами Григорія Заболотного, містить неправдиві відомості та паплюжить його ім\'я.

Газета схожа на ту, що розповсюджується в агітаційних палатках «Батьківщини». Втім, звернення штабу кандидата до друкарні, реквізити якої зазначені у вихідних даних видання, показало, що таку газету там не виготовляли.

- Я вже багато років у політиці й знаю, що чистими вибори ніколи не бувають. Але не думав, що ці будуть настільки брудними, - каже Григорій Заболотний.

За його словами, на його окрузі є три основних лідери виборчих перегонів: це він, нині діючий депутат Анатолій Матвієнко і директор "Зернопродукт МХП" Микола Кучер. Саме штаб останнього Григорій Заболотний і підозрює у застосуванні брудних політичних технологій.

- Всі нісенітниці, які про мене розповідають йдуть лише через те, що я маю високий рейтинг на своєму окрузі та реальні шанси стати народним депутатом, - говорить Григорій Заболотний. - А тим політтехнологам, яких понаймали з різних країн, перемога потрібна будь-якою ціною. І там не звертають увагу ні на людськість, ні на совість, ні на честь, ні на принципи у житті. Їм головне - отримати результат і відповідну винагороду.

Григорій Заболотний заявив, що його штаб до подібних методів у відповідь вдаватись не буде. Натомість запрошує Миколу Кучера до прилюдного діалогу.

- Запрошую його як головного опонента на цьому виборчому окрузі, - каже Григорій Заболотний. - Я хотів би, щоб люди почули питання, які я буду ставити йому, а він мені. А головне, щоб почули чесні відповіді на ці питання.

Довідка:

За оцінками експертів, Вінницький виборчий округ №17 - один із найскладніших щодо боротьби кандидатів і водночас одним із цікавіших, саме з цієї ж причини. Про це неодноразово заявляли і представники Комітету виборців України, і Громадянської мережі "Опора". Боротьба тут в основному ведеться серед потужних кандидатів, за плечима яких і політичний досвід, і владний, і управлінський. Серед таких - Микола Кучер, Григорій Заболотний, Анатолій Матвієнко. Загалом у Центрвиборчкомі по цьому округу зареєстровано тринадцять кандидатів. З них чотири висунуті партіями та дев\'ять самовисуванців. Ладижин є центром округу №17, до якого також входть Бершадський, Гайсинський, Теплицький та Тростянецький райони.



Переглядів: 5608
Поширень: 0