Штаб Олександра Домбровського вимагає чесно і прозоро перерахувати голоси на тих дільницях, протоколи з яких викликають сумнів. Про це Олександр Домбровський повідомив на прес-конференції 30 жовтня.

- Наша команда проводила абсолютно прозору, чесну, оптимістичну виборчу кампанію. Ми нікого не критикували, нікого не поливали брудом, нікого не принижували. Ми агітували за себе, а не проти когось, ми агітували за свою команду, за ті кроки, які потрібно обов’язково зробити у майбутньому парламенті для того, щоб захистити інтереси Вінниці, Вінницької області і вінничан, – сказав Олександр Домбровський. – Я провів більше двохсот зустрічей, де акцентував на двох основних моментах: я агітував за команду і на кожній зустрічі давав відповідь на запитання: яку політичну партію буде підтримувати Домбровський? Я завжди казав, що Україні потрібна демократична формула: сильна влада і сильна опозиція і казав, що я буду голосувати за Об’єднану опозицію.

Саме представниця Об’єднаної опозиції Наталія Солейко, за даними ЦВК на основі протоколів 53.63% дільниць, випереджає Олександра Домбровського на дві сотні голосів. Такий результат, переконаний Олександр Домбровський є наслідком безпрецедентної для Вінниччині фальсифікації виборчих протоколів та інших брудних технологій.

- Те, що почалось за тиждень до фінішу виборчої кампанії, важко описати словами, тому для журналістів ми зробили невеличку «виставку» того, чим закидали Вінницю у переддень голосування, – Олександр Домбровський показує на гору зразків «чорного піару» та бруду, вилитого на кандидата: листівки без вихідних даних, сфальшовані газети тощо.

Провокаційні листівки почали роздаватись під час «мітингу» на площі Театральній, який організував тоді ще координатор руху «Чесно» у Вінницькій області Віктор Маліновський, і в якому брали участь депутати обласної ради від «Батьківщини»…

- Після цього, так званого, «мітингу» 11-й округ почали закидати брехливими газетами та листівками. Тому у нас є всі підстави вважати, що займалась цим одна і та ж компанія. – каже Олександр Домбровський. – Включно до 28 жовтня тривав так нічний обдзвін. За нашими оцінками, такими дзвінками займалось приблизно 20 чоловік і за одну ніч кожна людина робила біля 150 дзвінків, тому за ніч приблизно трьом тисячам вінницьких сімей подзвонили і посеред ночі попросили проголосувати за Домбровського. Зрозуміла реакція цих людей… В результаті за кількістю зіпсованих бюлетенів 11-й округ перевершив усі округи Вінницької області – близько 3% бюлетенів визнано зіпсованими.

Олександр Домбровський розповідає, що після закінчення голосування і встановлення перших результатів на дільницях, за інформацією, яку штаб збирав від спостерігачів, його відрив від Наталії Солейко складав 20%.

- Але, як тільки почали поступати копії перших протоколів, ми побачили, що цифри, які ми отримали від наших спостерігачів і цифри, які стоять в копіях протоколів, – кардинально відрізняються і не на користь Домбровського. Ми почали через свою довірену особу в ОВК вимагати перерахунку голосів, тому що, за нашим глибоким переконанням, почали відбуватися фальсифікації. За нашими даними, сьогодні різниця на користь Домбровського складає більше 1,5 тисячі голосів за даними 98% протоколів. І в тому, що Домбровський, як кандидат у народні депутати зайняв першу позицію, у нас немає жодних сумнівів. Але, враховуючи цинічні фальсифікації по ряду дільниць, ми вимагаємо чесного, прозорого, об’єктивного перерахунку голосів, – сказав Олександр Домбровський.

Як приклад він продемонстрував декілька протоколів, які вражають.

- У протоколі з печатками та підписами, які отримав наш член комісії на одній з дільниць: Домбровський має 346 голосів, Кулініч – 15, Солейко – 430. Другий протокол з тієї ж дільниці, підписаний тим же головою комісії: Домбровський – 15, Кулініч – 346, Солейко – 430. І такі протоколи вводяться на сервер ЦВК… Ще один унікальний протокол 535-ї дільниці: Добровольський Віталій Олександрович – 41, Домбровський Олександр Георгійович – 316, протокол тієї ж дільниці: Добровольський Олександр Георгійович (!) – 316, Добровольський Віталій Олександрович – 47, тобто Домбровський взагалі зник з протоколу.

Події, які відбувалися в ході підрахунку голосів та кілька днів до голосування, складаються в єдиний комплекс, – переконані у штабі Олександра Домбровського. 26 жовтня, за два дні до виборів, в 11-му окрузі змінили голову ОВК – її очолив Сергій Сітарський, який до того був довіреною особою Наталії Солейко.

- Коли стали відомі факти фальсифікацій, наш представник одразу ж поставив це питання перед комісією і попросив по тих дільницях, де є достовірні випадки підтасовок, провести перерахунок – таких дільниць більше 40 і їх кількість постійно зростає. Задоволена було єдине наше клопотання, далі жодна скарга не була прийнята, – каже довірена особа Олександра Домбровського Олександр Козяр. – 29 жовтня ввечері голова комісії одноосібно прийняв рішення видалити із приміщення ОВК довірену особу Домбровського Юрія Зажирка. Він зв’язався зі мною і я одразу ж його замінив. Тоді ж в ОВК зникло світло, зрозуміло, що комісія мала припинити свою роботу, бо ніяк не могла прийняти протокол і внести його дані на сервер ЦВК, як того вимагає закон. Натомість, прийом протоколів почали проводити із ліхтариками. Я просив припинити цей незаконний процес. Біля 24-ї години з криками, шумом увірвалась до комісії група якихось бойовиків, один відразу схопив ліхтарик і розтрощив його, намагався на мене напасти. Правоохоронці його швидко знешкодили і вивели. Але сльозогінний газ з’явився і в комісії і в коридорі, де чекали люди з дільничних комісій…

Такі події для Вінниччини, де вибори завжди проходили більш-менш спокійно, є унікальними. На думку керівника виборчого штабу Олександра Домбровського Валерія Коровія, на них обов’язково слід звернути увагу лідерам Об’єднаної опозиції.

- Ми звернемось до керівництва О’єднаної опозиції, особисто до Арсеній Яценюка, з проханням розібратися в ситуації, в контактах представників місцевої «Батьківщини» з людьми із сумнівною репутацією тощо, – сказав Валерій Коровій.

- Єдине, чого ми хочемо – знати правду, – наголошує Олександр Домбровський. – І хочемо, щоб ці вибори у Вінницькій області завершились об’єктивно і прозоро. Ми використаємо усі юридичні важелі, щоб захистити результати вибору людей.



Переглядів: 11287
Поширень: 0