Триває перерахунок голосів в ОВК №11. За інформацією сайту ЦВК, наразі само висуванець Олександр Домбровський набирає 30,07% голосів. Водночас, його конкурент – кандидат від ВО “Батьківщина” Наталія Солейко – 27,89%. Комісія встановила, що в протоколах дільниць, які дані з яких приймались у ніч з 29 на 30 жовтня практично одноосібно бувшим головою комісії Сергієм Сітарським, було допущено чимало арифметичних помилок, а у коробках з цих ДВК були виявлені зіпсовані бюлетні.

На даний момент залишилося перерахувати бюлетені лише з чотирьох дільниць.

На цьому фоні, за інформацією з ОВК, сьогодні зранку навколо підрахунку голосів знову почалось загострення ситуації. Біля ОВК знаходиться біля 50 чоловік, значну частину з яких становлять «гості», які підтягнулись з Києва і інших регіонів. Зокрема, на дільницю підтягнулась група людей спортивної зовнішності, які ведуть себе агресивно і стверджують, що вони є депутатами Донецької міської ради від опозиції. Окрім того тут присутні ряд депутатів Верховної ради, зокрема Андрій Павловський, який раніше стверджував, що всю ніч лежав на коробках, які виявились пошкодженими. На відміну від «гостей», представники місцевих штабів ведуть себе спокійно.

Біля 14-00 до ОВК під’їхала на БТР, яка належить одному з представників місцевого козацтва. Незважаючи на те, що це раритетна техніка, її поява визвала пожвавлення серед присутніх.

Вінницька міліція встановила заслон, пропустивши до зали комісії спостерігачів від ОБСЄ. Представники штабу Олександра Домбровського розцінюють усі ці дії як спробу вчинити тиск на комісію, робота якої почала входити в правове русло лише з п’ятниці. Нагадаємо, що 2 листопада ЦВК відсторонила від виконання обов’язків голови ОВК №11 Сергій Сітарського за неналежнеу організацію роботи комісії та намагання приймати рішення одноосібно за межами своїх повноважень.
 



Переглядів: 5443
Поширень: 0