Як тільки пішли на спад пристрасті по виборах, так відразу ж розпочалися «розборки» з невгодившими комусь членами окружних виборчих комісій. Одних тягають в прокуратуру, інших "кинули" на зарплати, а у Вінниці матір маленької дитини підстерігають біля дому, погрожуючи «вивезти в ліс».

Так, голова виборчої комісії вінницького округу №11 Ольга Стадник звернулася до міліції із заявою про погрози. Ольга розповідає, що небувалий тиск відчувала впродовж всього процесу підрахунку голосів та встановлення результатів виборів, особливо, після того, як ЦВК призначила її головою комісії замість представника «Батьківщини» Сергія Сітарського, а 15 листопада – через півмісяця після виборів її поблизу будинку перепинили невідомі.

- Я вийшла ввечері із маршрутки, а поруч із зупинкою є магазинчик, де часто збираються компанії. Цього разу таких було дві: одні пили пиво, інші – цілком твереза компанія із п’яти молодиків – почали мене смикати. Питають: «Ольга Стадник»? Я кажу: ні, а вам яке діло? «Ти, кажуть, вже «зіркою» стала, чого ти лізеш, куди не треба…Ми тебе зараз посадимо в машину – відвеземо в ліс і подивимось там, яка ти розумна, ми ж обіцяли, що в гості зайдемо…»

Машини, на якій невідомі обіцяли її «відвезти в ліс», Ольга поруч не бачила, а то б, каже, хоча б номер запам’ятала.

- Я запитала, чи не бояться вони, що їх впізнають? Відповіли, що не бояться, бо вони не місцеві. Дуже стало страшно, але якраз поруч проходила пара, я з ними привіталась, сказала, що то мої знайомі і таким чином дійшла до будинку.

Хоча виборча кампанія-2012 – далеко не перша, в якій працювала Ольга Стадник, вона запам’ятається молодій жінці надовго. На жаль, каже Ольга, спогади ці будуть не з приємних.

- Великий тиск я почала переживати, ще коли комісія приймала документи: і смикали, і співробітники одного телеканалу, принаймні, так вони себе назвали, обіцяли відвезти в Донецьк поговорити: «Покатаєшся, подумаєш, тоді поговоримо». Я вже не кажу про постійні погрози кримінальною відповідальністю, постійні матюки і грубе відношення, особливо неприємно своєю поведінкою вразили деякі народні депутати.

Нагадаємо,що під час перерахунку бюлетенів на ОВК №11, коли члени комісії стали вилучати зіпсовані бюлетні, до окружвиборчкому підтягнулися київські нардепи від «Батьківщини» і чоловіки з посвідченнями депутатів однієї з донецьких міськрад, які тиснули на членів комісії. Як зазначив тоді Олександр Козяр, довірена особа кандидата Олександра Домбровського, вінничани поводились стримано, чого не скажеш про приїжджих.

А вперше всерйоз злякалась Ольга ще перед тим, як стала головою комісії.
- Перед тим, як вранці в ОВК побачили, що коробки з бюлетенями пошкоджені, я приїхала додому перевдягнутися, заходжу в квартиру, а балкон, який я зачиняла, – відчинений (Ольга мешкає з дитиною на другому поверсі –ред.). На дзеркалі був прикріплений партійний прапорець з кулаком, а під балконом сусіди знайшли іграшку моєї дитини… Оскільки ці дні були дуже насиченими подіями, я подивилася, що нічого не пропало, тільки прапорець цей з’явився, то якось не сприйняла це всерйоз і заявляти в міліцію не стала. Та й часу на це не було. Хоча згадала, що перед тим мені дійсно погрожували «зайти в гості» хлопці, яких бачила в комісії у шарфиках якраз тієї політичної сили, прапорець якої мені «подарували» непрошені гості.

А згадуючи події на ОВК №11, бритоголових псевдо-«журналістів» і блокування комісії, жінці варто було серйозно сприйняти такі обіцянки. Не прислухалась, тому що кандидати від цієї партії не балотувались по округу і робити їм тут нібито не було чого. Але…

В Управлінні МВС Вінницької області підтвердили, що, дійсно, 15 листопада приблизно о 20-й годині на лінію «102» надійшов виклик від Ольги Стадник, яка заявила про погрози на свою адресу.

- Взято пояснення в Ольги Стадник, нині проводиться перевірка викладених нею фактів, – повідомила начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС в області Ганна Олійник.



Переглядів: 4347
Поширень: 0