Народні обранці не встигають оговтуватися від постійних змін: спочатку депутатський портфель, потім фактично 3 дні роботи в Раді плюс майже півтори години праці 26 грудня і гайда по домівках готуватися до новорічних свят.

Радника Президента та народного депутата України Миколу Джигу коресподенти телеканалу "Смарт" зустріли, де б ви думали, не в столиці, а у Вінниці. Екс-губернатор нашого краю поспішав привітати Івана Мовчана з підвищенням, проте спеціально для телеканалу «СМАРТ» приділив кілька хвилин, аби ексклюзивно розповісти як працюється на новому місці та чи вміють депутати дружити.

Одним із своїх друзів у парламенті Микола Васильович назвав  - Леоніда Кожару.

Його депутатський мандат прихопила Верховна Рада, йдучи на канікули. Проте новоспеченому міністру не сумувати, адже разом із владним «портфелем» у нього додалося ще й безліч справ, спрямованих на зміцнення міжнародних позицій України. А ось позицією Верховної Ради займатимуться депутати - після відпочинку.

Проте, навести лад в Парламенті, буде не просто, адже, судячи з бійок, ще й досі не кожен із них зрозумів важливість нової посади. Втім люди все ж сподіваються, що після відпустки, 10 січня, з парламентарів не глузуватимуть, а разом з приходом нового року в державі й справи підуть по-іншому.

До речі, йдучи на канікули Верховна Рада встигла поділити комітети. Найбільше - 12 - отримали представники партії Регіонів. За ними найважливіші підрозділи. Опозиція (Батьківщина, Свобода та Удар) на трьох отримала аж тринадцять комітетів. За словами політологів, вони не такі важливі. Проте, не зважаючи на поділ вінничани сподіваються, що Верховна Рада стане місцем лобіювання їхніх інтересів, адже цьогоріч до неї прийшли 12-ро депутатів із нашого краю. Серед них Петро Порошенко, Микола Джига, Володимир Продивус та Олександр Домбровський. Вони починаючи з місцевого рівня утримують позиції перспективних керівників. Подробиці у відеосюжеті.



Переглядів: 4812
Поширень: 0