Як повідомляється в отриманому нашою редакцією прес-релізі, інтернет-пристрасті навколо депутатів Ірини Геращенко і Григорія Калетніка спалахнули зі швидкістю сірника. Здавалося б, чого тільки не бачила наша Верховна Рада - поламані меблі, розбиті обличчя. А тут ані бійки не було, ані жодних зазіхань на честь і гідність виступаючої депутатки, а у ЗМІ блискавично розповсюдилися вісті про нанесену їй образу і обіцяне вибачення. Точку зору вагітної парламентарки вся Україна побачила на її сторінці у фейсбуці та численних "передруках" у пресі, а ось відповідь Григорія Калетніка більшість ЗМІ не потрудилася опублікувати, хоча він озвучив її одразу після інциденту і готовий повторити скільки завгодно разів.

Заради справедливості варто розібратися, що ж таки сталося 11 грудня у сесійній залі Верховної Ради. Якраз о півдні представниця партії "Удар" Ірина Геращенко виступала з трибуни, закликаючи парламентарів сприяти євроінтеграції України і зокрема достойно підготуватися до саміту "Україна -ЄС". Посеред своєї промови вона чи то під впливом емоцій, чи для підсилення гостроти сказаного, назвала присутніх у залі "ганебною Верховною Радою, яка ще не є парламентом". Зі стенограми засідання чітко видно: депутатку Геращенко при цьому ніхто не перебивав і від виступу не відволікав, аж поки не вичерпався регламент. Мікрофон вимкнувся буквально на 5-7 секунд, протягом яких і відбулася розмова виступаючої з Калетніком. Навряд чи він за такий короткий проміжок часу міг наговорити їй "три мішки гречаної вовни", однак далі Ірина Геращенко почала згадувати анекдотичного поручика Ржевського, кадетів, "інститут благородних дівиць" та органи земноводних тварин, а відправивши своїх опонентів в «клоаку» Геращенко проявила себе взагалі знавцем жаб\'ячої анатомії, що іншим народним депутатам до цього взагалі не було відомим.

- Шанованому мною, як видатному спортсмену, Віталію Кличку я запропонував дочекатися стенограми пленарного засідання і тоді спільно прийняти рішення: хто і за які слова має вибачатися, - розповідає учасник конфлікту народний депутат України Григорій Калетнік. - Впевнений, що фракція, яка хоче демонструвати усій Україні нові підходи до роботи у парламенті, не має права вішати ярлики "ганебності" на всіх без розбору. Ірина Геращенко ж дозволила собі охрестити істотами "не схожими на депутатів і політиків" увесь перший ряд сесійної зали, а це майже два десятки обраних народом представників, серед яких, між іншим, є і її колеги з фракції «Удар».

На моє глибоке переконання, саме Ірина Геращенко має вибачитись перед усіма, бо названий нею "ще не парламент", за визначенням Конституції, - це "чотириста п\'ятдесят народних депутатів України, які обираються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років." Отож, і "ганебність" припала на всіх, у тому числі і на керівника партії "Удар" Віталія Кличка. Дякуючи якому громадянка І. Геращенко здобула статус нардепа, бо голосували виборці саме за Кличка, який користується симпатією у людей. А тепер з високої трибуни нардеп за списком розповсюджує свої суб\'єктивні судження.

«Шкода, що пані Геращенко залишила сесійну залу одразу після виступу», - зауважив Григорій Калетнік, - «Я ж працював з колегами ще близько години і не мав можливості обговорити із Віталієм Кличком зміст стенограми «виступу Геращенко», що могло б суттєво вплинути на процес розпорошення неправдивої інформації у інтернет-мережі. Якби преса спиралася на офіційні документи із сайту Верховної Ради, а не на бурхливу фантазію емоційної жінки, цього бруду можна було б уникнути.»

 


Переглядів: 3112
Поширень: 0