Депутатська група «Совість України» одностайно підтримала всі рішення, які були сьогодні прийняті. Її голова Валерій Коровій так прокоментував підсумок сесії після її завершення:

- Події останніх днів не залишили нікого байдужим. Ми висловили своє ставлення до них у нашому спільному зверненні і також проголосували за надання допомоги сім’ям загиблих і постраждалих.

Ми також висловили недовіру голові обласної Ради та голові Вінницької обласної держадміністрації. Я особисто і мої колеги з групи «Совість України» голосували за це, тому що сьогодні мова йде про необхідність перезавантаження усієї системи влади не тільки на державному, але й на обласному рівні.

На даний момент це скоріше політичні рішення, оскільки для остаточного прийняття відповідних рішень вони мають прийматись не менш, ніж двома третинами голосів (мало бути 89 «за», а присутніх було 77 депутатів). Тому наступна сесія відбудеться вірогідно у вівторок, і тоді будуть прийматись остаточні рішення. Ми вже визначились, що по обранню нового голови обласної Ради наша депутатська група для консолідації позицій буде голосувати за ту кандидатуру, якій будуть довіряти люди Євромайдану.



Переглядів: 4048
Поширень: 0