Так, ЦВК повідомила,що на своєму засіданні 2 квітня «Комісія відмовила в реєстрації кандидатами на пост Президента України Щетиніну С.М., Велідченку В.І., Омельченку О.М., оскільки ними порушено встановлений виборчим законом порядок висування кандидата або подані ними документи не відповідають вимогам статей 48 та 51 Закону України "Про вибори Президента України".

Що стосується Сергія Щетиніна, то в ЦВК причинами відмови в реєстрації назвали те, що потенційний кандидат неналежно оформив документи та не підтвердив внесення грошової застави. Такою ж була причина його не реєстрації на минулих президентських виборах.

Як зазначив Сергій Щетинін, рішення ЦВК від 2 квітня 2014 р. про відмову йому в реєстрації кандидатом він також має намір оскаржувати.

Варто зазначити, що під час виборів 2009 року йому теж було відмовлено.

«Я навмисне й не збирався платити жодної копійки за реєстрацію, - зазначав С.Щетинін у листопаді 2009-го, - бо я з цим не погоджуюсь. Це проти Конституції. І я доводжу зараз у судах з ЦВК, що кожен, хто зареєструвався кандидатом у президенти, плює на Конституцію. Адже людей заставляють голосувати лише за багатих, позбавляючи рівного права вибору.

Довідка:

Сергій Щетинін, 1954 року народження, громадський діяч і підприємець, активіст «помаранчевої революції» 2004 р., брат екс-голови Вінницької РДА Юрія Щетиніна, нині очолює фермерське господарство "Родина Щетініна – Шлях до комунізму"


Переглядів: 3651
Поширень: 0