Верховна Рада схвалила проекти законів про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування, підписаної 28 липня 2014 року, а також Угоди між Україною та Австралією про направлення Австралійського персоналу до України у зв\'язку з падінням літака "MalaysiaAirlines" рейсу MH17, підписаної 24 липня 2014 року у м.Києві.

Обидві угоди передбачають практичне залучення поліцейського, військового і цивільного персоналу нідерландської та австралійської сторони, а також інших держав, громадяни яких перебували на літаку рейсу МН17, до розслідування причин авіаційної катастрофи.

Місія має свободу пересування територією України для переміщення до місцевостей, пов’язаних з проведенням розслідування авіакатастрофи, а також право пошуку і збирання решток та проведення розслідування авіакатастрофи і кримінального розслідування (що може включати забезпечення безпеки), здійснення інших видів діяльності, які можуть бути спільно визначені Учасниками багатонаціональної Міжнародної місії.

Чисельність Міжнародної місії захисту розслідування становить не більш ніж 700 озброєних осіб персоналу, включаючи до 250 озброєних осіб австралійського персоналу.



Переглядів: 2943
Поширень: 0