На прикладі Вінницької області «Батьківщина» спробує показати, як розхитати ситуацію в Україні у і без того складний для держави час. Таке припущення можна зробити після оголошеної на 6 серпня у Києві прес-конференції на тему: «Поплічники Януковича повертаються у владу. Приклад однієї області».

Здавалося б, що тут особливого, адже таких заходів можна нарахувати по декілька у кожній області? Але є декілька «але»...

Учасниками прес-конференції заявлено керівника Вінницької обласної організації партії «Батьківщина» Людмилу Щербаківську, заступника Голови Вінницької обласної ради Наталію Солейко,  голову Вінницької районної ради Сергія Сітарського, голову Могилів-Подільської районної ради Володимира Сіранта, керівника районної партійної організації міста Вінниці зі славою скандаліста Януарія Шостака.

Самі лиш посади уже викликають здивування – «А хто зараз при владі, як не вони ж?». Адже серед учасників і заступник голови облради, і голова районної ради, а Людмила Щербаківська ще не так давно сиділа в кріслі заступника голови облдержадміністрації. І позбулась цієї посади після низки  гучних корупційних скандалів, серед яких звільнення головних лікарів з подальшою історією про вимагання Вадимом Кудіяровим (керівником «Батьківщини молодої») від Тетяни Антонець 100 тисяч доларів, а також випадок із дивним призначенням на керівні посади в ОДА доньки та зятя Людмили Михайлівни.

Не виключено, що саме ці лоскітливі моменти змусили в екстреному порядку «переселити» прес-конференцію, що спочатку планувалась у одному з інформагентств. Як повідомляє ВінницяОК, після того, як на захід почали активно акредитовуватись вінницькі журналісти, які знають чимало повчальних історій з біографії учасників прес-конференції, її перенесли в партійний офіс на Турівську.

Чи може Вінниччина стати полігоном для випробовування брудних технологій «Батьківщини», які згодом можна використати по всій Україні? Це ймовірно, враховуючи те, що регіон стабільно підтримує Петра Порошенка, у тому числі й на президентських виборах, припускає Вінниця.інфо.

«З одного боку – звичайний приклад політичної боротьби, тим більше напередодні виборів. З іншого – безпідставна критика Верховного Головнокомандуючого під час бойових дій. Уже почалися провокації у південних районах області, коли невідомі підбурюють «солдатських матерів» зривати мобілізаційні плани (а пан Сірант добре знає, хто і навіщо це робить). Уже вплутався у чергову аферу із погрожуванням профспілковим діячам Шостак, який «прославився» на всю країну своєю істерикою під час представлення Володимиром Гройсманом нового губернатора Вінниччини. Уже починає каламутити в обласній раді ні на що інше не здатне її керівництво, яке й сесію нормально зорганізувати не вміє.», – констатує видання, називаючи позицію вищезгаданої партії зрадницькою.

Водночас, коли багато вінничан покинули усе, щоб боронити країну, а інші з останнього намагаються їм допомогти в оснащенні бійців, «Послідовники Юлії Володимирівни» продовжують власні політичні ігри. При цьому, жодного вантажу із допомогою військовим на Сході від вінницьких біло-сердечних за три місяці війни на Сході ще ніхто не бачив, зазначає Вінниця.інфо. Тож на чию Батьківщину насправді працюють вінницькі біло-сердечні? 



Переглядів: 5561
Поширень: 0