Як вчора і анонсувалось, вінницькі соратники Юлії Тимошенко здійснили вояж до Києва, щоб поспілкуватись з київськими журналістами. Прес-конференція таки відбулась, але не в УНІАНі, а в центральному партійному офісі. Кому цікаво – відео можна подивитись тут. Примітно, що виступи, які тривали майже годину, супроводжувався лише одним (!) запитанням із зали. Тому про представництво столичних медійників сказати складно, бо жодного кадру чи фото самої зали так і не показали. Але не суть.

Після того, як остання зустріч із вінницькими ЗМІ завершилась провалом, бо вони «Батьківщині» нагадали, що таке популізм, «біло-сердечні» вінничани вирішили з тим самим «багажем» їхати до Києва і жалітися на нову владу, мовляв, «…приклад Вінницької області свідчить, що перезавантаження влади, як того вимагав Майдан, не відбулось: В Україні відбувається «ренесанс» людей Януковича».

Голова обласного осередку Людмила Щербаківська не втомлювалась повторювати, як вона хоче миру і справедливості, і зі своїми соратниками будуть за це стояти до кінця: «Ми будемо боротися і хочемо змін: без корупції, без родинних стосунків, без призначень по домовленості чи по дружбі, щоб працювали ті люди, які заслуговують працювати». Цікаво, чи не власне материнське щастя часом малось на увазі?

Вінницькі «бютівці» бідкались у Києві, що їм не дають жити по-новому

Так само і з корупцією – ще якийсь місяць тому і сама Щербаківська, і її соратниця по партії та заступниця голови облРади Наталія Солейко удвох на пару опинились в епіцентрі скандалу з кандидатурами на посади головних лікарів – тут усе було намішано: і родинні, і дружні зв’язки, і гроші за призначення керівників.

Далі була заява про те, що у Вінниці зараз вкрай необхідно провести перевибори мера, оскільки Володимир Гройсман перейшов працювати в Уряд Арсенія Яценюка (до речі, представника тої ж ВО «Батьківщини»). Одіозний «бютівець» Януарій Шостак патетично запитав: «Чого він не здає посади міського голови? Чи за це гинули люди на Майдані?».

Вінницькі «бютівці» бідкались у Києві, що їм не дають жити по-новому

За що загинула Небесна Сотня і зараз гинуть наші військові на Сході пояснювати не треба, але точно не за те, щоб Гройсман не був мером Вінниці. Той самий Гройсман, при якому Вінниця за рейтингом журналу «Фокус» торік була визнана кращим містом для життя. Той, при кому місто стало зовсім іншим.

Вимагаючи «здачі посади міського голови», вінницька «Батьківщина» лукавить, адже сам Володимир Гройсман ще в кінці лютого написав відповідну заяву, яку має розглянути міська рада. Самі ж депутати з цим не квапляться, оскільки чекають роз’яснень від колег у Верховній Раді щодо проведення в Україні дострокових місцевих виборів. Зрозуміти вінницьких депутатів можна – у разі, якщо мова йде про дочасні вибори, фінансування має забезпечити саме міський бюджет. За попередніми підрахунками йдеться щонайменше про 3 млн. грн. Може, «бютівці» підкажуть, де сьогодні, коли в країні війна, місту взяти зайві гроші? І чи потрібні ці перевибори саме зараз? В тій ситуації, в якій перебуває наша держава, мирна Вінниця виглядає аж занадто благополучною – у місті «тишь да гладь»: вулиці освітлюються, транспорт їздить, продовжують асфальтувати дороги та тротуари, вже за кілька тижнів відкриється після реконструкції площа Шевченка, Меморіал Слави, восени почнуть тестувати нову трамвайну колію, до зими завершать капремонт у садочку на Маліновського на 300 дітей. Чи все ж таки питання в іншому – представникам «Батьківщини» дуже кортить «взяти» владу, бо з перебуванням в керівництві ОДА у Щербаківської не вийшло, а під пані Солейко теж «крісло» хитається.

Ще один цікавий момент, який прозвучав в столичному офісі «Батьківщини», - мовляв вінницькі «бютівці» ніколи не дозволяли собі нікого «мочити», на чому наголосила пані Солейко. А як же тоді називається оте дійство, яке відбувалось перед президентськими виборами у Вінниці, коли знаходили цілі палети газет з «чорнухою»? Утім, Людмила Щербаківська називає це блокуванням і захопленням їх вінницького офісу.

Вінницькі «бютівці» бідкались у Києві, що їм не дають жити по-новому

І зараз, за її словами, при потуранні центральної влади у області активно розправляються із політичними конкурентами». Ось, мовляв, що означає жити по-новому. «Таке відчуття, що в Україну повертається Янукович. Ми всі хотіли жити по-новому, але ми просто живемо по-старому», - каже недавно звільнена з посади заступника голови Вінницької ОДА Щербаківська, говорячи про їх вимоги до обласної влади про повне перезавантаження влади. Під цим вона має на увазі керівників департаментів, яких навіть встигла підвищити до звання міністрів. І додає, що вони працювали за часів Януковича. Дивно, що будучи заступницею губернатора, за кілька місяців перебування на посаді вона так і не поцікавилась наявністю чи відсутністю партквитків, принаймні, у своїх підлеглих, які опікуються гуманітарною сферою. Зате своє звільнення розцінює як розправу «з політичних мотивів». «Хай буде краще ніяк, аніж у владі буде присутня людина, яка входила до команди іншого демократичного кандидата. При цьому соратники Януковича продовжують керувати і Адміністрацію Президента це влаштовує», - наголосила Щербаківська.

Але найголовніше питання, мабуть, таки в іншому – все, що вінницьким десантом підлеглих Юлії Тимошенко було вчора озвучено, це винятково «самодіяльність» обласного осередку «Батьківщини» чи наказ парткерівництва «згори» розвалювати Вінниччину зсередини , бо звідси вийшли і Президент Порошенко, і віце-прем’єр Гройсман, і вже на горизонті маячить «битва» за парламентські «крісла»?! Можна всіх привітати – гонитва за мандатами входить в активну фазу?



Переглядів: 6229
Поширень: 0