Перед українським народом постали такі виклики, про які ще півроку тому ніхто не міг навіть подумати, - наголосив шостого жовтня під час зустрічі з вінничанами екс-мер Вінниці, а нині Віце-прем\'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, який балотується у народні депутати від Блоку Петра Порошенка. За словами Володимира Гройсмана, вкрай важливо сьогодні підставити плече Президенту Петру Порошенку, який взяв на себе відповідальність за долю України в найскладніший час, коли "потрібно тримати удар і рухати державу вперед".

- У нас є два варіанти: або ми будемо поряд і об\'єднаємось, або будемо стояти збоку і дивитися, як це все відбувається. Я знаю, що вінничани - це не ті люди, які стоять осторонь, це люди, які показують всій країні, як потрібно жити, що потрібно цінувати, як слід розвиватися. В Уряд я прийшов працювати з Вінниці, де вісім років ми разом з усіма вінничанами змінювали обличчя нашого міста, підходи до нашого життя, і багато чого нам вдалося, - зазначив доповідач.

Володимир Гройсман презентував вінничанам план реформ, ініційованих Президентом "Стратегія 2020". За словами Володимира Гройсмана, змін потребують усі сфери життя країни. Насамперед, - система управління.

- Ми визначились щодо нашого вектора розвитку. Ми хочемо, щоб український пенсіонер жив не гірше, ніж пенсіонер в Європейському Союзі. Якщо хтось скаже, що це складно і недосяжно, я в це не повірю. Нам у Вінниці ще 2006-го року говорили, що прибирати сміття неможливо, що дороги зробити кращими неможливо, освітити неможливо. Але ми щоденно доводили, що багато речей ми можемо змінювати. Є чіткий план, є бачення, якою буде Україна у 2020 році. Нам потрібно над цим важко працювати, але нині для цього є те, чого не було у попередні роки - політична воля найвищої посадової особи - Президента України Петра Порошенка, - наголосив віце-прем\'єр.

За його словами, усі законопроекти, необхідні для впровадження реальних реформ, уже підготовлено Урядом, і вони чекають рішення парламенту, однак, чи здатний на реалізацію змін нинішній склад Верховної Ради, - Володимир Гройсман сумнівається. Саме заради формування стабільної реформаторської парламентської більшості йде на вибори команда Блоку Петра Порошенка. Її вінницьких учасників, кандидатів-мажоритарників і кандидатів, включених до партійного списку, Володимир Гройсман представив землякам у Вінницькому Будинку офіцерів.

- Людина, з якою працював у Вінниці, коли він п\'ять років був губернатором, а перед тим - мером міста. За весь час не було жодних питань, які б ми не могли спільно вирішити, - так Володимир Гройсман згадує часи роботи із нинішнім народним депутатом і кандидатом до парламенту по 11-му виборчому округу Олександром Домбровським. - Це були питання, які формували розвиток нашого міста. Тоді не думали про те, що прийдеш на роботу, і хтось тебе "зліва або справа"... Думали, як зробити справу. Якщо потрібно було вирішити питання, піднімав слухавку, казав: "Олександре Георгійовичу, потрібна Ваша підтримка". І чув завжди адекватну відповідь: "Володя, заходь, поговоримо, зробимо, якщо потрібно, поїдемо разом до Києва". Для мене це було дуже важливо, мені було лише 28 років.

2012 року, коли Олександр Георгійович йшов до парламенту, я із задоволенням його підтримав, але не втручався у виборчий процес. Але стільки бруду, скільки вилили на нього, я не пам\'ятаю. Хто це робив? Ті ж, хто сьогодні втік із влади. Їм не потрібно було, щоб прийшла людина, яка має авторитет, досвід, можливості бути незалежним. Коли він переміг, йому казали: "Раз ти вже прийшов у парламент, пиши заяву в Партію регіонів". Він написав? Ні! "Не хочеш писати заяву в партію, вступай у фракцію". Він вступив? Ні! А багато хто почав бігати "тушками". Домбровський витримав, і його незаконно позбавили мандата, почали переслідувати. Мало хто таке витримає, а він витримав і сказав мені тоді: "Нехай на шматки ріжуть, але я з ними не піду. Нам з ними не по дорозі. Ми не злодії і "безпредєльщики". Я вважаю, що сьогодні ця людина достойна бути в парламенті, працювати там і виправдати довіру людей.

У 12-му виборчому окрузі за довіру вінничан змагатиметься депутат обласної Ради Олексій Порошенко. За словами Володимира Гройсмана, чесний і принциповий молодий політик, який йде до парламенту не заради мандата.

Миколу Катеринчука, який представляє команду Петра Порошенка у 13-му окрузі, Володимир Гройсман назвав послідовним прихильником місцевого самоврядування, який розуміє усі проблеми й виклики. А кандидат від Блоку Петра Порошенка у 14-му виборчому окрузі Іван Мельничук, на думку Володимира Гройсмана, має талант гідно, а головне, результативно відстоювати свою позицію.

Досвідчений аграрій Іван Спориш, який представляє Блок Петра Порошенка у 15 окрузі, ніколи не прагнув жодних посад, хоча мав такі можливості. "Він справжній", - коротко охарактеризував кандидата Володимир Гройсман.

Патріотичною людиною, яка віддає частину себе суспільству і справі, екс-мер Вінниці називає кандидата по 17-му округу Павла Каленича. У 18-му виборчому окрузі команду Президента представляє Руслан Демчак, якого піддали репресіям після того, як 2012 року він вирішив балотуватися до парламенту без "згоди згори". У партійному списку Блоку Петра Порошенка Вінниччину представляють діючі народні депутати Григорій Заболотний і Геннадій Ткачук, послідовний борець за права громад Анатолій Матвієнко і гідний представник вінницької команди, яка довела, що вміє працювати не словами, а ділом, Сергій Кудлаєнко.

Усі вони здатні і готові змінювати країну та життя кожного вінничанина на краще, - переконаний Володимир Гройсман.



Переглядів: 979
Поширень: 0