Про це Сергій Свитко заявив під час прес-конференції щодо причин ініціювання окремими депутатами скликання позачергової сесії облради.

«Частина депутатів, які були у фракції Партії Регіонів - вони були заручниками того часу й тих процесів. І я з розумінням ставився й ставлюсь до тих людей, які переосмисли події. Частина депутатів вийшли із депутатського корпусу і цей крок потрібно поважати. Є й депутати від ПР, які намагаються працювати конструктивно і я з повагою ставлюсь до таких людей», - сказав Свитко натякуаючи на групу депутатів, яка наближена до колишнього голови облради Сергія Татусяка.

Сергій Свитко вже «полюбив» регіоналів на чолі з Сергієм Татусяком

Він повідомив, що зареєстровано заяву 68 депутатів, які ініціюють скликання позачергової сесії облради й пропонують розглянути питання щодо дострокового припинення повноважень голови обласної ради Сергія Свитка. «Цих підписів достатньо для скликання позачергової сесії. Заяву скеровано до комісії з питань регламенту та депутатської етики й після проведення засідання цієї комісії, я підпишу розпорядження щодо скликання позачергової сесії», - сказав Свитко.

Але у відставку нинішній голова обласної ради не збирається:

«У відставку я подавати не буду. Я вважаю, що якби до мене звернулись мої побратими і сказали: Сергію, ти не справився з обов’язками, я б написав заяву і добровільно пішов з посади», - сказав він.

«Ви розумієте, що як тільки децентралізація влади буде здійснена, то вся повнота влади перейде до голови обласної ради. Якщо зараз голова облради має декларативну владу, то після децентралізації, виконавча влада буде зосереджена в руках голови облради», - сказав Сергій Свитко.



Переглядів: 5083
Поширень: 0