Вищий адміністративний суд України першого грудня поставив остаточну крапку у справі про позбавлення мандату народного депутата Олександра Домбровського у 2013 році. ВАСУ скасував своє ж попереднє неправомірне рішення. Про це повідомив Ігор Приленський, представник Олександра Домбровського в суді.

Нагадаємо, історія позбавлення депутатського мандата парламентарія від Вінниччини Олександра Домбровського розпочалася у лютому 2013 року. Тоді Юрій Кармазін звернувся до суду із заявою про позбавлення депутатських мандатів двох народних депутатів – Олександра Домбровського та Павла Балоги. Вочевидь, позивач діяв на замовлення тодішньої влади Януковича і мотивував свій позов тим, що ніби то на виборах голоси були пораховані неправильно. І уже буквально через кілька днів депутатів-опозиціонерів 11-го та 71-го виборчих округів позбавили конституційного права представляти інтереси своїх виборців у Верховній Раді України. Одразу ж після Революції Гідності Олександру Домбровському у Верховній Раді було повернено депутатський мандат.

- А нещодавно у цій справі відкрилися нові обставини, - розповідає Ігор Приленський. - Ми отримали офіційну відповідь Міністерства внутрішніх справ України, згідно з якою, кількість голосів виборців, які підтримали Домбровського, установлена окружною виборчою комісією № 11 та ЦВК ще у 2012 році, повністю співпадає із кількістю бюлетенів, порахованих при огляді виборчої документації головним слідчим управлінням МВС та представниками секретаріату ЦВК. І тоді, і нині – це рівно 29 841 голос, - підкреслив представник народного депутата.

За його словами, ці обставини стали відомі народному депутату лише тепер, хоча з’явилися ще в 2013 році. Їх не відкривали у зв’язку з “особливою таємничістю слідства”.

- Сила закону, нарешті, перемогла бажання політичної розправи над Домбровським з боку тодішнього режиму. Як і у 2012 році, так і на останніх парламентських виборах оцінку діяльності Олександра Домбровського дали вінничани. На позачергових виборах народних депутатів вони віддали за нього 51 043 голоси. Таким чином, Олександр Домбровський отримав один з кращих результатів в Україні - 51,37% голосів виборців, - зазначив Ігор Приленський.



Переглядів: 3259
Поширень: 0