Народний депутат Олексій Порошенко спільно з народними депутатами Олександром Третьяковим, Глібом Загорієм та Євгеном Рибчинським пропонують Верховній Раді посилити соціальний захист членів сімей загиблих за Батьківщину. Відповідний проект закону про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (реєстраційний номер 3150) внесено до парламенту наприкінці минулого тижня.

Народні депутати пропонують скасувати частину сьому статті 15 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», яка передбачає, що члени сім’ї загиблого або померлого отримують ряд пільг тільки за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує 1710 грн.

Дія закону поширюється на членів сімей загиблих (померлих) осіб, які загинули (пропали безвісті) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби, в тому числі із числа учасників антитерористичної операції, громадських організацій ветеранів, органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Олексій Порошенко пообіцяв вдовам загиблих воїнів АТО ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг для певних верст населення. Про це йшлося на зустрічі парламентаря у Вінниці на початку вересня.

Ірина Шірпал, дружина загиблого майора Леоніда Шірпал, начальника оперативно-розшукового підрозділу відділу прикордонної служби «Бірюково», від імені вдів звернулася до депутата. «З 1 липня всі сім’ї, в яких чоловіки загинули захищаючи територіальну цілісність держави, позбавили соціальної пільги на сплату комунальних послуг. Наприклад, я заробляю три тисячі гривень, дитина отримує пенсію – дві тисячі чотириста гривень, і, відповідно, нам вже не надається ні пільга, ні субсидія. Якщо дитина отримує пенсію через втрату в бойових діях батька, то, думаємо, ці гроші ми вправі 100% використати на її утримання? А не платити «комуналку». Ця проблема сьогодні спільна для нас всіх», – сказала вона.

Олексій Порошенко пообіцяв дружинам загиблих в АТО максимально докласти зусиль, аби виправити цю ситуацію. «Думаю, що Уряд, приймаючи дану Постанову, не врахував деякі нюанси, застосовуючи її положення для всіх без виключення категорій населення. Тому у найближчі тижні спробуємо знайти механізм, аби переглянути дану Постанову», – сказав він.

Більше новин про діяльність ВТО партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - на сайті



Переглядів: 3884
Поширень: 0