«Ми не можемо чекати медичної реформи, а маємо робити конкретні справи на місцях», - зазначив голова Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність» Андрій Гижко під час відкриття дитячого відділення у Вінницькій районній лікарні.

Напередодні Дня Святого Миколая, партійці відвідали Вінницьку районну лікарню. Медики розповіли про найболючіші проблеми галузі. Так, головний дитячий лікар Вінницького району Валерій Щербань зазначив, що у пілотній Вінницькій області медичну реформу, яка, на його думку, є провальною, після зміни влади так і не відмінили. «Ми, лікарі, бачимо, що було неприпустимим ліквідовувати на селі посади педіатрів та передавати їхні функції сімейним лікарям. Сьогодні ми маємо сучасне дитяче відділення. Але такими мають бути всі ланки, аби надавати якісну медичну допомогу», - сказав він.

Андрій Гижко запропонував лікарям систематизувати свої пропозиції і передати вінницьким народним обранцям від «Солідарності», аби вони змогли відстоювати позиції медиків у парламенті.

Андрій Гижко: «Ми не можемо чекати медичної реформи, а маємо робити конкретні справи на місцях»

Незважаючи на песимістичні настрої лікарів, які пов’язані зі станом охорони здоров’я в цілому, для Вінницької районної лікарні кінець 2015 року видався вдалим – відкрито дитяче відділення, яке з моменту розвалу Радянського Союзу не знало реконструкції. За словами завідуючої відділенням Алли Драчук, «сьогодні воно відповідає всім сучасним нормам. Окрім цього, має ще й авторський дизайн, який розробили волонтери. А, відповідно, і атмосфера сприятиме скорішому одужанню маленьких пацієнтів».

Андрій Гижко: «Ми не можемо чекати медичної реформи, а маємо робити конкретні справи на місцях»

Партійці «Солідарності» до маленьких пацієнтів Вінницького району завітали не з порожніми руками.  Кожна дитина отримала солодкий подарунок та іграшку до Дня Святого Миколая. Вітали малечу голова районної партійної організації Володимир Павловський та однопартієць, голова РДА Віктор Шмігель. А від імені народного депутата України Олексія Порошенка дитячому відділенню були передані меблі для ігрової кімнати.



Переглядів: 4484
Поширень: 0