Про це в інтерв\'ю агентству Reuters повідомив Віце-прем\'єр-міністр України Сергій Тігіпко, який очолить українську делегацію на переговорах з МВФ у Вашингтоні. Як відомо, 24-25 квітня відбудуться щорічні збори Світового банку та Міжнародного валютного фонду.

Сергій Тігіпко підкреслив, що йдеться про нову програму співпраці, спрямовану на підтримку зростання вітчизняної економіки. За словами Віце-прем\'єра, у Вашингтоні відбуватимуться консультації на основі документів, які представить українська сторона.

«Переговорний процес буде нелегким. Ключове наше завдання на даному етапі – переконати Раду директорів Фонду в реалістичності бюджету України на 2010 рік, який ми подаємо з 6-відсотковим дефіцитом. Вже є схвалення з боку МВФ тих кроків, які ми здійснюємо для забезпечення відчутних вливань у державну скарбницю. Ми зробимо все для того, щоб «відстояти» бюджет України й на початку травня отримати зведену програму з МВФ. У цьому випадку перше фінансування може надійти вже в червні». Віце-прем\'єр-міністр України підкреслив, що частину запозичених коштів необхідно спрямувати на підтримку валютних резервів НБУ.

Також Тігіпко вважає, що прийняття бюджету Верховною Радою буде гарним сигналом для МВФ, який підтверджує серйозність намірів України у сфері подальшої співпраці.


Переглядів: 2394
Поширень: 0