На жаль, у багатьох випадках податкові та митні служби порушують принципи своєї роботи й перешкоджають розвитку підприємницької діяльності. Таку думку висловив вчора Віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко, коментуючи численні звернення підприємців щодо неправомірних дій деяких працівників митних служб. Нарікання бізнесу перш за все спричинені вимогами штучного завищення вартості імпортованих товарів, зростанням вартості сертифікаційних робіт тощо.

«Головна проблема – завищення вартості товарів, що імпортуються. Мені здається, що це – саботаж з боку тих митників, які, отримали достатньо серйозні завдання по зборах, але не хочуть професійно працювати і разом з бізнесом шукати спільних рішень, а механічно піднімають вартість імпортованих товарів», – заявив Сергій Тігіпко.

Урядовець застерігає, що така практика може спричинити повернення до реалій минулих років, коли масштабні хабарі на митниці нищили підприємництво.

«Обов’язок митних органів – разом із бізнесом знаходити резерви для збільшення бюджетних надходжень. І таких резервів - чимало. А практика незаконного вичавлювання коштів із підприємців у кінцевому підсумку призведе лише до зменшення платежів», – вважає Сергій Тігіпко.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що, за результатами проведеної на цьому тижні наради з підприємцями та представниками Митної служби, роботодавцями було визначено 17 конкретних пунктів, які містять першочергові кроки для врегулювання ситуації.

Усі ці заходи будуть обов’язково обговорюватися разом із бізнесом на Узгоджувальній раді при Державній митній службі. Віце-прем’єр висловив сподівання, що сторони знайдуть спільну мову і конфліктні ситуації у подальшому не виникатимуть. «Якщо цього не буде, то Кабінет Міністрів виявить політичну волю та змінить ситуацію для бізнесу на краще своїми рішеннями», -- зазначив Віце-прем’єр-міністр.


Переглядів: 3018
Поширень: 0