Під час обідньої перерви віце-прем\'єр-міністр і голова партії «Сильна Україна» розповів, як була написана книга, провів коротку автограф-сесію, поспілкувався з читачами та журналістами.

Сергій Тігіпко презентував книгу «Україна: громадянський проект»

Книга «Україна: громадянський проект» присвячена проблематиці місцевого самоврядування. «Сильне місцеве самоврядування – запорука ефективності держави в цілому. Нам необхідно створити тисячі центрів ініціатив на місцях, передати їм повноваження щодо вирішення місцевих проблем», – зазначив Сергій Тігіпко під час презентації.

Головний посил книги – місцева влада повинна служити інтересам громади. Нині ж місцеве самоврядування і державна влада на практиці не розділені. «Районні та обласні ради не мають своїх виконавчих комітетів. ... І вони змушені делегувати всі виконавчі функції державним адміністраціям – призначеним згори і часто надісланим здалеку чиновникам, які не відповідають за реалізацію делегованих повноважень ні перед радами, ні перед громадянами», – відзначає глава« Сильної України» в книзі. На думку політика, ситуацію зможе переломити прийняття відповідних змін до законодавства та підтримка суспільства, яке допоможе подолати опір бюрократії, котра не хоче ділитися повноваженнями.

У книзі політик виклав своє бачення шляхів вирішення проблем громад: розподілу бюджетних коштів між регіонами і центром, ЖКГ, охорони здоров\'я, освіти, малого бізнесу, культури і спорту. «По суті, тези, сформульовані в цій книзі, є програмою дії партії «Сильна Україна» на місцях, – відзначив політик. – Партія готова брати на себе відповідальність за реформи на місцях. Я бачу і розумію проблеми місцевого самоврядування. І ми маємо сили вирішити ці питання. Сподіваюся, книга викличе нову хвилю дискусій про реальні шляхи вирішення цих проблем», – сказав Тігіпко.

Книга "Україна: громадянський проект" є продовженням книги "Україна: проект розвитку". Нова книга вийшла у видавництві «Саміт-книга», яке посідає одне з провідних місць на видавничому ринку. Книга надійшла у вільний продаж. Знайти її можна в усіх основних книжкових мережах.


Переглядів: 2937
Поширень: 0