«Фронт Змін» планує стати реальною противагою Партії регіонів до 2012 року

Такі стратегічні завдання на позачерговому з’їзді «Фронту змін», що пройшов минулої п’ятниці у Києві, поставив його лідер. Найближча мета партії – провести до місцевих рад якнайбільше своїх представників на виборах 31 жовтня. Саме це, на переконання Яценюка, має стати першою заявкою на прихід в політику нових лідерів, які стануть основою для формування нової політичної еліти. Тож «Фронт змін» іде на місцеві вибори під гаслом «Зміни майбутнє!».

Знаково, що ці зміни «фронтовики» почали із себе. По-перше, партія розпрощалася з усіма, хто не витримав іспит опозицією. Зокрема, і в зв’язку з тим, що ще зовсім недавно правляча коаліція відсторонила «Фронт змін» від виборів. Оскільки партія не мала права висувати своїх кандидатів у мери і в депутати місцевих рад, то з неї повтікали кон’юнктурники. Натомість прийшли люди, для котрих ідея справжніх суспільно-політичних і соціально-економічних змін у країні – не порожній звук.

По-друге, партія змінила свою агресивно-мілітарну символіку кольору хакі на свіжо-зелену. Як сказав у своєму виступі Арсеній Яценюк, ми маємо показати людям, що майбутнє не варто бачити в сірих тонах, його можна змінити вже зараз, якщо вірити в себе і в свої сили.

Щоб бути упевненим в тому, що кандидати в депутати від «фронту змін» справді працюватимуть на суспільство, Арсеній Яценюк підписує з кожним угоду про політичну відповідальність. Такий крок має мінімізувати політичну зраду і політичну корупцію. Принципова позиція – в списках ФЗ будуть тільки члени цієї партіх. Крім того, кожен кандидат, який йтиме за партійним списком «Фронту змін» до тієї чи іншої місцевої ради, зобов’язаний одночасно балотуватися і по мажоритарному округу. Таким чином партія Яценюка фактично відкриває свої списки і відсікає тих, хто хотів проскочити до рад у списку за гроші, не ведучи публічної передвиборчої боротьби.

Арсеній Яценюк запевнив, що захищатиме демократичні засади побудови влади. Зокрема, першим кроком депутатів обласних рад від його партії буде рішення повернути повноваження, які були делеговані обласним державним адміністраціям. Це перетворить обласні ради на самодостатні органи регіонального самоврядування з власними виконкомами. Адже сьогодні вони фактично є безправним додатком до місцевих держадміністрацій. Їхня роль – повний «одобрямс» рішень губернатора, а не робота на користь громади.

Головним посланням з’їзду стала заява лідера про системну опозиційну платформу до Партії регіонів та її союзників. У своєму виступі Арсеній Яценюк з конкретними цифрами показав повне невиконання регіоналами їхніх передвиборних обіцянок. Соціальні виплати залишилися мізерними, податки і ціни збільшилися, корупцію не подолано. Також політик звинуватив владу у намаганні переписати Конституцію і узурпувати владу, створивши «авторитарну президентську республіку».

Тому наступним завданням для своєї партії Арсеній Яценюк оголосив парламентську кампанію 2012 року.

- Я ставлю завдання створити реальну противагу Партії регіонів. Я закликаю всі демократичні сили усвідомити: один у полі не воїн.

До 2012 року, за словами лідера «Фронту змін», українці мають усвідомити, що їх є кому захищати, що є партія, яка знає, що таке європейські цінності, що таке верховенство права, яка «дасть людині змогу бути Людиною з великої літери в Країні з великої літери». Тому політик переконаний, що результатом парламентської кампанії 2012 року повинно стати формування парламентської коаліції на базі «Фронту Змін».

Але на парламентських виборах життя не закінчується і вже сьогодні Яценюк оголосив свої плани на 2015-ий:

- Партія повинна висунути кандидата в президенти і виграти президентські перегони.

Арсеній Яценюк зазначив, що наразі українське суспільство розчароване, зневірене, багато хто опустив руки:

- Але «Фронт змін» руки не опустив. Ми знаємо, віримо і підемо вперед. Ми змінимо майбутнє. Ми переконаємо кожного – той, хто ставить цілі, хто щиро хоче досягнути мети, обов’язково її досягне. І те майбутнє, яке більшість намалювали в сірих тонах, ми розмалюємо в яскраві кольори.

Сергій Кудлаєнко. Голова Вінницького обласного осередку ПП «Фронт Змін».

* Дуже багато політичних сил кажуть про відповідальність депутатів перед виборцями. Сьогодні ми започаткували дійсно дієву систему відповідальності. Це політична угода, яка буде укладатися між кандидатами у депутати саме з тими людьми, які довірили йому свої голоси. На жаль, проект закону, який був внесений Арсенієм Петровичем, стосовно того, щоб вибори були за відкритими списками, він не мав підтримки в парламенті. Але, ми сьогодні кажемо про те, що наші списки будуть відкритими. І це дає змогу і можливість кожному кандидату в депутати балотуватися по списку і так само бути закріпленим за відповідною територією. Кількість людей, які звертаються до нас стосовно співпраці вона значно зростає і це взаємний зв’язок з ними. Ми кожен день приймаємо заявки від людей які мають бажання балатуватися від нашої політичної сили в селищні голови, районні ради, міські і до обласної ради. І надзвичайно приємно, що практично всі вони – відомі особистості . І їм сьогодні не потрібно взагалі список. Вони цілком готові іти на вибори по мажоритарній системі.


Переглядів: 4873
Поширень: 0