У ньому взяли участь член національного бюро ПП «Сильна Україна», голова Експертної комісії з питань агропромислового комплексу та голова наглядової ради ВАТ «Хліб Києва» Владислав Атрошенко, голова Вінницької обласної організації ПП «Сильна Україна», а також голова асоціації фермерів та приватних землевласників Вінницької області Інна Кухарчук, голова Спілки садівників і городників Вінниччини Володимир Мазур, голова організації ПП «Сильна Україна» в Мурованокуриловецькому районі Віталій Старий, заступник директора СФГ «Династія» Барського району з фінансових та економічних питань Микола Хіміч, активісти партії та керівники ряду фермерських селянських господарств і переробних підприємств регіону.

З ініціативи обласної організації політичної партії «Сильна Україна» 21 вересня відбулося засідання Експертної комісії партії групи фахівців та експертів з питання «Агропромисловий комплекс Вінниччини: проблеми та шляхи вирішення»

«На тлі того, що нині всі політичні сили ведуть передвиборчою риторикою ми взялися за справи й намагаємося вирішувати наболілі й актуальні для нашого регіону питання, адже Вінницька область є аграрною. Дуже багато очікуємо від наших законодавчих органів, тож спробуємо донести до них наші проблеми, а водночас і пропонуватимемо шляхи їх вирішення», - зауважив Григорій Дерун.

«Ні в програмі розвитку аграрного сектору, ні в програмі Президента про розвиток сільських територій, на жаль, ми не бачимо належного місця для малого й середнього бізнесу. Важливим важелем впливу на вирішення цього комплексу питань на урядовому рівні є рада підприємців при Міністерстві фінансів. Якби вона працювала ефективно, через неї сільські підприємці могли б достукатися до влади з цими та іншими проблемами. На Вінниччині досить добре і прозоро працює фонд підтримки фермерських господарств. Торік у його розпорядженні було близько трьох мільйонів гривень, які використані достатньо ефективно. В цьому році, на жаль, коштів немає, в тому числі й на часткові компенсації за придбану нову техніку. Не годиться нехтувати такою можливістю підтримки малого й середнього сільського товаровиробника. Фермери розуміють проблеми держави й готові працювати в її інтересах відкрито й прозоро. Але вони чекають і зворотних кроків з боку держави, котрі полягали б у її турботі про сільгоспвиробника», - підкреслила Інна Кухарчук, голова асоціації фермерів та приватних землевласників Вінницької області:

«Я представляю інтереси дачників - людей, котрі годують себе і свої сім\'ї екологічно чистими продуктами. Вона мають багато проблем, які потребують вирішення. Назріла необхідність прийняття закону про садові, городні та дачні об\'єднання громадян. У земельних питаннях без посилення державного захисту прав членів садово-городніх товариств не обійтися», - зауважив Володимир Мазур, голова Спілки садівників і городників Вінниччини

З ініціативи обласної організації політичної партії «Сильна Україна» 21 вересня відбулося засідання Експертної комісії партії групи фахівців та експертів з питання «Агропромисловий комплекс Вінниччини: проблеми та шляхи вирішення»

Микола Хіміч, заступник директора селянського фермерського господарства «Династія» зупинився на питаннях, пов\'язаних з експортом зерна та закупівлею його аграрним фондом «Хліббудінвест», а також із труднощами з отриманням сільгоспвиробниками компенсацій на добрива й пально-мастильні матеріали та страхових виплат при форс-мажорних обставинах.

Голова Експертної комісії Владислав Атрошенко детально проаналізував ці та інші виступи учасників засідання.

«Питання, затронуті сьогодні, є надзвичайно актуальними, і їх, поза сумнівом, треба вирішувати на державному рівні. А чимало з них залежать і від політичної волі.

Нині мова не йде про продаж землі. Треба працювати щонайменше років п\'ять, щоб тільки підійти до усвідомлення тих кроків, які дозволять тільки започаткувати цивілізований ринок з об\'єктивною оцінкою землі, щоб не обдурити людину, котра є власником паю.

З ініціативи обласної організації політичної партії «Сильна Україна» 21 вересня відбулося засідання Експертної комісії партії групи фахівців та експертів з питання «Агропромисловий комплекс Вінниччини: проблеми та шляхи вирішення»

Ми виступаємо за те, щоб відродити електронні земельні податки, змінити всі процедури земле відведення, забезпечити об\'єктивну і якісну паспортизацію земель. І тільки після цього відпрацьовувати питання створення й залучення державних інструментів для контролю ринку землі.. Функція держави, на мій погляд, і полягає в тому, щоб визначити пріоритети в земельних питаннях для того, щоб люди, які працюють на землі, й були її пріоритетними власниками», - наголосив Владислав Атрошенко.

Такі зустрічі продовжуватимуться, вони слугуватимуть добрим інструментарієм для акумулювання цікавих ідей та конструктивних пропозицій, до яких, вони переконані, дослухається українська влада, і які, поза сумнівом, доведуть до спільного знаменника інтереси й, головне, зусилля господарника й політика, роботодавця і його працівника, товаровиробника і споживача.


Переглядів: 10346
Поширень: 0