Співробітники СБУ викрили і припинили протиправну схему розтрати цільових державних коштів, розроблену та впроваджену керівником однієї зі столичних комерційних фірм.

У 2009 році директор цієї структури створив низку фіктивних фірм спеціально для конвертування отриманих протиправним шляхом коштів у готівку. Клієнтами фірми були державні установи з різних регіонів України. Протягом 2010-2011 років через рахунки цих фірм було конвертовано понад 60 млн. гривень, які надходили, як оплата, за нібито виконані роботи.

Зокрема, у червні ц.р. співробітники СБУ встановили, що фірма отримала 1 млн. 300 тис. гривень за нібито надані послуги з паспортизації адміністративних споруд 15-ом районним відділам Центру зайнятості Вінницької області. Але з’ясувалося, що, насправді, вона жодних послуг не надавала і підприємницьку діяльність взагалі не веде.

20 вересня ц.р. слідчими УСБУ у Вінницькій області стосовно керівника фірми порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі з’ясовується походження усієї суми незаконно конвертованих у готівку коштів та їхнє відношення до Центрів зайнятості інших областей України.

Слідство триває.
 


Переглядів: 4402
Поширень: 0