Українку за походженням, Ірину Поліщук-Сарахну - зустрічають із в’язниці мама і дві доньки. Молодша, Ґазалех, прибула з Вифлеєма. Найстарша, Ясмин, приїхала з Вінниці - разом із бабусею Валентиною.

Валентина, мама Ірини Поліщук-Сарахни: "Чувствую себя нормально, но, конечно, скоро сердце разорвется от этой радости, от переполнения вот этих чувств. Быстрей бы эти минуты прошли".

Сестри не бачили маму десять років. Саме стільки Ірина відсиділа у ізраїльській в’язниці - за допомогу в організації теракту в місті Леціон. Разом із чоловіком, Ібрагімом, жінка привезла на місце скоєння злочину терориста смертника. Ібрагіма засудили до трьох довічних термінів ув’язнення, і з в’язниці не випустили. Ірину ж звільнили за угодою обміну - понад тисячі палестинських в’язнів на одного полоненого солдата з Ізраїлю - Ґілада Шаліта. Молодшу дочку жінка востаннє бачила, коли дівчинці було вісім місяців.

Ґазалех Сарахна, молодша дочка Ірини Поліщук-Сарахни: "Я дуже щаслива, бо сильно чекала приїзду сестри - і ось вона тут. Тепер в мене дві щасливі події в один день - мою маму відпустили з в’язниці, і моя сестричка приїхала".

Ясмин Сарахна, старша дочка Ірини Поліщук-Сарахни: "Я очень рада, потому, что я давно ее не видела и очень ее люблю - это же моя сестра".

Зустріч відбулась на КПП Західного берега річки Йордан. Серед звільнених палестинців, окрім Ірини - іще двадцять шість жінок. Як і чоловіки - усі вони сиділи в ізрахльських в’язницях за причетність до терористичних атак.


Переглядів: 3408
Поширень: 0