— Спробуй ще раз, Міша, — кричать товариші хлопцю, який намагався проїхати парапетом і підстрибнути.

Велосипедист робить ще дві спроби. Знову невдало. Краще виходить у хлопця на ім’я Влад. Бейміксом він займається понад рік. За цей час уже встиг забути про своє захоплення комп’ютерними іграми. Полюбляє екстрим та відчуття єдності з веломашиною.

— Наші велосипеди BMX менші й компактніші, ніж звичайні, — розповідає Влад Березов, 17 років. — Ними легко виконувати трюки в повітрі, для стрибків з трамплінів, а вже потім використовувати для їзди. Коштує не менше 1500 гривень. Тому його дешевше зібрати.

У Вінниці катаються у стилі дьот (від англ. ”болото”) та стріт (від англ. ”вулиця”). Перший передбачає стрибки з фанбоксів — земляних насипів заввишки метр і завдовжки два. Велосипедист має виїхати на неї, пролетіти та успішно приземлитися. Для їзди у стилі стріт використовуються парапети, сходи, тротуар, лавки тощо.

Бейміксери одягають захисні наколінники та налокітники. Їх ціна приблизно 150 грн. Вартість шлему — 400 грн.

— На площі Стуса є місце, щоб покататися, а недалеко ми зробили два насипи для стрибків, — додає Влад, вказуючи на два земляних горби серед дерев та доріжок.

У Вінниці велоекстрімом займається не менше 50 чоловік.

Вінницькі бейміксери кучкуються вечорами на площі Стуса, у мікрорайоні ”Поділля” та на Театральній площі. Приймають у свої ряди всіх бажаючих.


Переглядів: 5104
Поширень: 0