Стати на квартирну чергу має право будь-яка людина, що потребує поліпшення житлових умов та має реєстрацію у Вінниці не менш як три роки.

— Співпрацюємо з адресним бюро, паспортним столом, жеками, самі виходимо на тих людей, які стоять у черзі. Просимо їх зібрати документи, потім ці документи подаємо на виконком і вирішуємо, залишати їх у черзі чи ні. Якщо нічого не змінилося, лишаємо у черзі. А є такі, що квартиру купили чи виїхали, — пояснює Валентин Нагага, начальник відділу обліку та розподілу житла Вінницької міськради.

— Безкоштовних квартир зараз немає, — говорить Галина Якубович, директор департаменту економіки та інвестицій міськради. — Їх не стало, відколи Союз розвалився. Зараз будуємо житло, але для тих людей, які можуть заплатити за нього.

На початку 2012-го планують завершити будинок на 144 квартири на вул. Смирнова. Житло пропонують за найнижчою у місті ціною — 4,7 тис. грн за 1 кв. м. Потрібно внести третину вартості і розрахуватися до здачі будинку в експлуатацію. Однокімнатні квартири розпродали одразу. Залишилися 32 двокімнатки та одна трикімнатка.

— Можна взяти кредит на житло, ми працюємо з банком "Аркада". Він дає іпотечні кредити під 16 відсотків річних, — продовжує Галина Якубович. — Наступного року почнемо будувати муніципальне помешкання на вулиці Щорса. Черги немає. Як люди чують, що за житло треба платити, одразу йдуть.
З наступного року планують розпочати будівництво за програмою "Доступне житло".
Держава платить третину вартості квартири. Але людина повинна перебувати на квартирній черзі, — пояснює Галина Якубович. — Квадратний метр продаватимуть за ціною, яку встановить Кабмін. Якою вона буде, поки що невідомо.


Переглядів: 8042
Поширень: 0