За результатами перевірок організації харчування дітей у закладах освіти, лікарнях, інтернатах, будинках дитини тощо, порушення виявлено майже в усіх перевірених установах.

Про це на брифінгу повідомив уповноважений президента України зі справ дитини Юрій Павленко.

"За результатами перевірок органами прокуратури порушено 515 кримінальних справ. До дисциплінарної відповідальності притягнути 4200 службових осіб, зокрема близько 700 органів санітарного нагляду. Встановлено, що у кожному з перевірених закладів не дотримувалися встановлених норм харчування. У дитячому раціоні переважали дешеві, низькосортні, малокалорійні продукти. Не організовано дієтичне харчування дітей з хронічними захворюваннями, використовуються продукти після закінчення терміну їх реалізації, що призвело до захворювання дітей. Заходи щодо вилучення недоброякісної продукції з обігу практично не застосовувалися", - розповів він.

Також Павленко повідомив, що у Вінницькій, Київській, Рівненських областях продукти, які реалізуються у закладах освіти, постачаються з націнкою 45-60% від їх вартості.

Також уповноважений зі справ дитини зазначив, що: "Перевірки не закінчилися. Вони триватимуть безстроково. Президент Віктор Янукович тримає на особливому контролі питання харчування дітей у закладах освіти".


Переглядів: 2460
Поширень: 0